Stephen Hawking elmondta, mi fenyegeti legjobban a világot

Stephen  Hawking
British theoretical physicist professor Stephen Hawking attends a symposium during the opening of the PLANCKS event in Amsterdam, on May 23, 2014. PLANKS is a three-day international physics competition organised by students from Utrecht University. AFP PHOTO / ANP / EVERT ELZINGA ***Netherlands out***
Vágólapra másolva!
Stephen Hawking szerint a hülyeség, a kapzsiság és a szennyezés jelenti a legnagyobb veszélyt a Földre.
Vágólapra másolva!

A világhírű brit asztrofizikus Larry King minapi műsorában beszélt erről, valamint arról, hogy aggasztja a túlnépesedés.

- mondta a tudós. Évekkel ezelőtt "a szennyezés és a túlnépesedés miatt aggódtam. Azóta csak rosszabb lett a helyzet" - folytatta.

Stephen Hawking és Larry King, a neves amerikai televíziós újságíró a mesterséges intelligenciáról is beszélgetett. Az asztrofizikus szerint úgy tűnik, a kormányok belevetik magukat egy mesterséges intelligencián alapuló fegyverkezési versenybe, pedig "a mesterséges intelligenciát, ha elfajzik, nehéz megállítani". A tudós hangsúlyozta: "Biztosítanunk kell, hogy a mesterséges intelligenciát etikusan tervezik meg és biztonsági intézkedéseket is alkalmaznak" vele kapcsolatban.

Forrás: AFP/Evert Elzinga

A műsorban Hawking is kérdezett az újságírótól, mégpedig azt, hogy nyolc házassága vajon a reménynek a tapasztalat felett aratott diadalát jelenti-e. "Jó meglátás, Stephen. Azt hiszem, igen" - válaszolta Larry King.