Kigyúrt kenguruszörny állt a patakban

kenguruszörny
Vágólapra másolva!
Nagy tévedés, ha azt hisszük, hogy a kenguruk mindannyian aranyos, kedves, szőrös kis állatok. Egy ausztrál kertész olyan kengurut fotózott, ami kinézetre akár az „erszényesek Schwarzeneggere” is lehetne.
Vágólapra másolva!

A fotót a nyugat-ausztráliai Margaret River nevű település közelében készítette a kertészként dolgozó Jackson Vincent, akit alaposan meghökkentett a „kigyúrt” kenguru látványa.

– nyilatkozta a férfi a Telegraph magazinnak. „Sokkal ijesztőbbek voltak, mint a nagy izmai” – tette hozzá. A leírás alapján az erszényes legalább két méter magas volt, és nagyjából 100 kilogrammot nyomott. Vincent nem sokáig tartózkodott a közelben, féltette vele lévő kutyáját, nehogy a kenguru kárt tegyen benne.

null

null

Korábbi megfigyelések alapján a kenguruk akár veszélyesek is lehetnek az emberre, ennek ellenére a támadás esélye nagyon kicsi, Új-Dél-Wales kormányzata szerint évente ötnél kevesebb ilyen eset történik. Mindenesetre a szakértők azt tanácsolják, ne közelítsünk az erszényesekhez, tartsunk tőlük tisztes távolságot.