Fénylő, gömbszerű dimenziókapu nyílt a szibériai égen

UFO, Kísérteties fénygömb Észak-Szibéria egén
Kísérteties fénygömb Észak-Szibéria egén
Vágólapra másolva!
Csütörtök este egy hatalmas, fénylő gömb tűnt fel Észak-Szibéria egén. A közösségi médiában természetesen rögtön elterjedt a rémhír, hogy „idegenek érkeztek az űrből", a helyi lakosok pedig elmondták, hogy végigfutott hátukon a hideg a kísérteties látványtól, írja a The Siberian Times.
Vágólapra másolva!

Az erdő felett lebegő fénylő golyóbis tisztán látható volt az Északi-sarkkörön fekvő Szalehard városból, de másutt is megpillantható volt a szibériai égen.

A babonásabb emberek pánikba estek, mert azt hitték eljött a világvége. Mások úgy vélték, hogy dimenziókapu nyílt az égbolton, amelyen idegen élőlények özönlik majd el a földet. Az idegenekről szóló hírek hamar elterjedtek a közösségi médiában is.

A gömb néhány perc múlva sarló alakúvá halványodott, végül teljesen eltűnt az égboltról, mesélte Alekszej Jakovlev, aki káprázatos fotókat készített a jelenségről.

Kísérteties fénygömb Észak-Szibéria egén Forrás: Alekszej Jakovlev

Bár a fény forrása egyelőre még ismeretlen, többen arra gondolnak, hogy az orosz hadsereg által felbocsátott rakéta okozta a rendkívüli tüneményt az éjszakai égbolton.

A Topol-M interkontinentális ballisztikus rakéta pályája Forrás: The Siberian Times

Az egyik Topol-M típusú interkontinentális ballisztikus rakéta pont a vidék felett haladt el, és lehet, hogy ez bolygatta meg a légkört úgy, hogy létrejöjjön a sarki fényhez hasonló jelenség.