Szennyvízből főznek sört – állítólag finom

sör, szennyvíz
Csapolják a szennyvízből készült sört
Vágólapra másolva!
Egy dél-kaliforniai sörfőzde sikeresen tesztelt egy sört, amelynek főzéséhez kezelt, tisztított szennyvizet használnak, írta a San Diego Times.
Vágólapra másolva!

Az escondidói székhelyű Stone Brewing sörfőzde múlt héten mutatta be San Diegóban a Full Circle Pale Ale nevű sörét az érdeklődőknek. Az új ale típusú (felső erjesztésű) sört újrahasznosított, kezelt szennyvíz felhasználásával készítették annak a tervnek a részeként, amely szerint San Diego 2021-re a felhasznált víz harmadát újrahasznosított forrásból szerzi.

Toalettből a csapra

Az egyesek által „toalettből a csapra" névvel illetett sör fogadtatása meglehetősen pozitív volt. Kevin Faulconer, San Diego polgármestere úgy nyilatkozott, hogy

a sör „fantasztikus",

és hozzátette, nincs jobb módja, hogy kiemeljék e víz tisztaságát.

Csapolják a szennyvízből készült sört Forrás: Origo

A sörfőzde innovációs igazgatója, Steve Gonzalez, aki a sört is megalkotta azt mondta, hogy először voltak kétségei. De minden kétsége eloszlott, miután megkóstolta a sört.

Állítólag nagyon jó

„Az általam készített világos ale-ek között valószínűleg benne van a top háromban" – mondta egy hírportálnak.

A sör készítéséhez háromféle malátát és háromféle komlót használtak, és „karamelles", valamint „trópusi gyümölcsös" zamata van.

Az újrahasznosított vízhez csak kevés sót kell adni a főzés előtt. A sörfőzde reméli, hogy gyártmánya hamarosan kereskedelmi forgalomban is megjelenik.