Két különböző repülőgép pilótája is látta a titokzatos ufót

UFO 1451
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Két utasszállító pilótája is látta azt a titokzatos, tükröződő objektumot, amely 12 000 méterrel Dél-Arizona felett repült még februárban. Senki sem tudja, mit észlelhettek a pilóták, a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) is teljesen tanácstalan az ügyben.
Vágólapra másolva!

A pilóták és a légiirányítók közötti párbeszédeket szerencsére sikerült rögzíteni, így azok visszahallgathatóak.

A hangfelvételek szerint az észlelés február 24-én, helyi idő szerint délután 3 óra 30 perckor történt a Sonora-sivatag felett, Phoenix közelében.

– kérdezte az első, Learjet típusú repülőgépet vezető pilóta, aki nyugati irányba, Kaliforniába tartott.

– válaszolta az FAA Albuquerque Légiforgalmi Központjának munkatársa.

– mondta a pilóta.

– tette hozzá.

Bármi is volt az objektum, magasan repült. A repülőgép utazómagassága 11 000 méter volt, a rejtélyes tárgy pedig felette haladt el. Néhány perccel később az FAA egy másik utasszállító gép pilótájának – az American Airlines ugyanabba az irányba tartó Airbusának - is jelezte, hogy számítson egy útjába eső különös, repülő tárgyra.

A zavart pilóta nyugtázta a parancsot, és néhány perccel később valóban belefutott ugyanabba az objektumba, amit a Learjet személyzete is látott.

- tette hozzá.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/Zhang Mingqi

Az FAA vizsgálata nem vezetett eredményre

Az FAA természetesen vizsgálódni kezdett az ügyben, de néhány hét alatt sem jutottak semmire. Az eredmények szerint a két pilótán kívül egyetlen más repülő jármű sem volt a környéken. Az objektum biztosan nem a Google léggömbje volt, és meteorológiai, valamint katonai ballon sem szállt arra ebben az időpontban.

„Közeli kapcsolatban vagyunk más ügynökségekkel, minden nap alaposan utánanézünk a körzetünkben lévő civil és katonai légi járműveknek, így a nagy magasságban szálló meteorológiai léggömböknek is” – nyilatkozta az FAA képviselője a New Times magazinnak. Magyarán: bármi is volt a szóban forgó ufó, az FAA nem tudott róla.

Néhány hónappal ezelőtt egy szintén megmagyarázhatatlan felvétel szivárgott ki a New York Times magazinnak köszönhetően. A 2004-es felvételen szereplő amerikai vadászpilóta egy azonosítatlan repülő tárgyat vett üldözőbe.

Forrás: Live Science