Megzavarta a sebészeket a tetoválás, majdnem tragédia lett belőle

nyíl, légmell
Szerencsére az előkészítéskor feltűnően megjelölték a műtét korrekt oldalát
Vágólapra másolva!
Egy férfi egy lejátszás szimbólumot tetováltatott a mellkasára. Balszerencséjére meg kellett őt operálni. Az ártalmatlan szimbólum kis híján az életébe került.
Vágólapra másolva!

Egy 24 éves fiatalembert jobb oldali légmellel szállítottak kórházba. Ezt az állapotot csak műtéttel lehet megszüntetni.

A férfit ki is írták másnapra a beavatkozás elvégzésére. A vizsgálat során azonban észrevették, hogy a férfi mellkasának bal oldalára egy nyíl (egy play szimbólum) van tetoválva.

Ez könnyen megzavarhatta volna az operációt végző sebészeket, hiszen ilyen és hasonló nyilakkal a beavatkozás helyét szokták megjelölni.

Szerencsére az előkészítéskor feltűnően megjelölték a műtét korrekt oldalát Forrás: BMJ

A páciensnek azonban szerencséje volt, mert az éber előkészítő csapat feltűnő nyilat és még egy külön jelet is rajzolt alkoholos filctollal a tervezett beavatkozás helyére. Így végül a sebészek nem rontották el a műtétet, és a beteg hamar felépült.

Az esetről a BMJ orvosi folyóirat számolt be, kiemelve annak fontosságát, hogy a sebészcsapatnál legyen egy ellenőrző lista, amin végigmennek, mielőtt elkezdik a műtétet, és így teljesen kiküszöbölhetők legyenek a rossz vagy félreértett információk miatti bonyodalmak.