Egy fiatal fiú higanyt fecskendezett be magának, hogy X-Men lehessen

x-men
Az X-men nagysikerű képregényt és filmsorozatot is nagyban inspirálták a történelmi személyiségek
Vágólapra másolva!
Egy 15 éves fiú néhány éve higanyt fecskendezett be magának, hogy olyan szupererőre tehessen ezzel szert, amely hasonlít az egyik X-Men kitalált szereplőkből álló szuperhőscsapat filmjeiben látható, kedvelt karakterhez. Nem meglepő módon, a kísérlet után azonban kórházba került, nem pedig a képzeletbeli történet tehetséges fiataljainak iskolájába.
Vágólapra másolva!

A higanyt magába fecskendező fiút egy traumatológiai központba szállították, mert több nagy fekély keletkezett az alkarján, amelyek több mint két hónap után sem múltak el. A sérüléseken kívül egészségesnek tűnt, és nem volt más problémája. A szakemberek először arra gondoltak, hogy a sérüléseit talán kábítószerrel való visszaélés okozhatta és

egy másodpercig sem gondoltak arra, hogy „valószínűleg csak szupererőt akart kifejleszteni".

Pszichiátriai osztályra került, ahol végül elmesélte történetét, amiről orvosai a Journal of Laboratory Physicians című folyóiratban számoltak be.

Az X-men nagysikerű képregényben és filmsorozatban a legtöbb szereplőnek valamilyen szuperképessége van Forrás: IMBD

Kiderült, hogy a fiú korábban megnézte az X-Men kezdetek: Farkas című filmet, amiben megtetszett neki „Merkúr" karaktere, ezért úgy döntött, hogy törött hőmérőből és vérnyomásmérőből vett higanyt fecskendez be magának. Ez alapján a szakemberek könnyen azt feltételezhették, hogy

a páciens a Marvel képregények karakterévé szeretett volna válni, aki higanyszerű vérének köszönhetően tetszés szerint megolvadhat és megszilárdulhat.

A vizsgálat során azt is megállapították, hogy a fiú már korábban is kísérletezett bizarr, filmes jelenetekkel, például szándékosan pókcsípéseket szenvedett, hogy Pókemberhez hasonló szupererőt szerezzen, számolt be róla az IFL Science online tudományos portál.

A tesztek végül megerősítették, hogy a vizeletében nőtt a higany szintje, bár szerencsére csak a bőr alá sikerült fecskendeznie és nem az ereibe, ami minimálisra csökkentette a károsodást.

Az elhalt szövetek és higany eltávolítása után a fiú elhagyhatta a kórházat, ám az orvosok hangsúlyozták, hogy a szándékos higanyinjekció a legtöbb esetben az öngyilkossági kísérletek része. Ebben az esetben a fiút mentálisan egészségesnek nyilvánították, csak úgy tűnik, szokatlan döntést hozott annak érdekében, hogy emberfeletti képességekre tegyen szert.