Egy kíváncsi jegesmedve tönkreteszi a kutatók kameráját - videó

jegesmedve
Jegesmedvék (Ursus maritimus).
Vágólapra másolva!
A jegesmedvékről készülő dokumentumfilmhez a kamerákat olyan észrevétlennek és ellenállónak tervezték, amennyire lehetséges.   
Vágólapra másolva!

A jegesmedve: Kém a jégen című dokumentumflm csúcs-technológiájú kémkamerákat használt, hogy olyam közel kerüljenek a medvékhez, amennyire lehet, nyáron Svalbardon, az arktiszi szigeteken. De míg a kamerákat úgy építették, hogy ellenálljanak a mínusz 40 Celsius-foknak, végül leginkább alanyaik kíváncsiságával nem tudtak megbirkózni.

Jegesmedvék (Ursus maritimus). Forrás: https://www.bbc.co.uk/programmes/b00wylng

A filmfelvétel főleg kémkamerákat használva, ez a film közelebb került mint korábban valaha a világ legnagyobb szárazföldi ragadozójához. A Jéghegy kamera, Hóvihar kamera ás a Hógolyó kamera egy új generációja a rejtett eszközöknek egy a Norvégiában lévő antarktiszi sziget, a Svalbard felfedezésében. Ezek a Hókamerával és Sodródó kamerával ellátott legkorszerűbb álcázott kamerák feltárták a jegesmedvék különleges kíváncsiságát és intelligenciáját. A kémkamerák szembenéztek az eddigi legnagyobb kihívással, amikor kíváncsi alanyaik felfedezték a kamerákat.

Ahogy a film megragadta a jegesmedvék életének intim portréját, megmutatt, hogy a kíváncsiságuk és intelligenciájuk hogy segítik őket megbirkózni a zsugorodó jégvilágban.

Az első videón egy jegesmedve megvizsgálja a kamerát, megj játszik vele és összetöri, a másodikon több jegesmedve focizik a az egyik hógolyó kamerával.

(Forrás: BBC One)