Halálos cápatámadás a Karib-tengeren, sznorkelezés közben az állat kiharapott egy darabot a férfiból

cápa cápatámadás Karib-tenger sznorkel baleset
A férfi a súlyos vérveszteség miatt vesztette életét.
Vágólapra másolva!
Meghalt egy 56 éves olasz turista a Karib-tengeren, a kolumbiai San Andres szigetén pénteken, amikor sznorkelezés közben megtámadta egy cápa - írja a Daily Star. A férfi a súlyos vérveszteség miatt halt meg.
Vágólapra másolva!

Az olasz Antonia Roseto Degli Abruzzi a népszerű La Piscinita területén sznorkelezett, amikor

egy cápa megtámadta és kiharapott egy darabot a combjából.

Szemtanúk szerint a férfi jó úszó volt, többször kijött és visszament a vízbe. Már jó ideje a tengerben volt, amikor hirtelen a part felé indult és segítségért kezdett kiáltozni, körülötte pedig minden véres volt.

Mauricio Valdonado segített a támadás után visszajutni a férfinek a partra, aki egyedül volt a strandon.

A támadást követően a férfi a súlyos vérveszteség miatt hipovolémiás sokkot kapott, és meghalt.

A sziget kormányának szóvivője a következőket mondta: Vannak ugyan olyan búvárprogramok, amelyekben a közelben cápák is vannak, de soha nem történt még semmilyen baleset.

Mirla Zambrano búvároktató szintén meglepődve nyilatkozta, hogy ez az első alkalom, hogy cápatámadás ér egy turistát San Andresben.

A támadásért egy tigriscápát okolnak,

amely a nagy fehér cápa után a második helyen áll az embereket érintő halálos események között, bár ezek még mindig rendkívül ritkának számítanak.

Rodrigo Lopez tengerbiológus szerint az emberek nagyon aggódnak amiatt, ami történt, jelenleg nem engedik vízbe a turistákat a baleset környékén.