Medve érkezett váratlanul a születésnapi partira - videó

baribál
Amerikai fekete medve (Ursus americanus).
Vágólapra másolva!
Rauf és Laura Majidian egy videót rögzítettek arról a fekete medvéről, amely a West Hartford-i otthonukban megrohanta a születésnapi partira kirakott finomságokat, mielőtt angolosan továbbállt volna.
Vágólapra másolva!

Egy születésnapi piknik nagy meglepetéssel ért véget egy connecticuti család számára, amikor egy fekete medve bukkant elő az erdőből, majd megdézsmálta a süteményeket. Rauf és Laura Majidian videón rögzítették, ahogy az állat szó szerint megrohanta a kétéves fiuk, Cyrus partijára kirakott finomságokat tartalmazó asztalt West Hartford otthonukban.

A buzgó maci magába tömött néhány süteményt, mielőtt elsétált volna, miközben figyelmen kívül hagyta a gyümölcsleves dobozokat és egy kosár kenyeret.

– mondta Laura Majidian a WTNH News helyi állomásnak, amit a The Guardian online portál idéz.

Hozzátette, hogy amikor a medve megjelent ő és más felnőttek gyorsan összegyűjtötték és bevitték a házba a gyerekeket, akik addig a szabadban játszottak. Elmondása szerint az állat nem foglalkozott velük, amikor megpróbálták elriasztani.

A család beszámolója alapján mindenki a hátsó udvarban ünnepelt, amikor meghallottak egy furcsa zajt. Mindannyian megfordultak és már ott is volt a medve. A felnőttek kiabálni kezdtek, de az rájuk sem hederített.

Connecticut medvepopulációja növekszik az elmúlt években, idén már több mint 8000 észlelésről számoltak be az állam energiaügyi és környezetvédelmi hivatal vadon élő állatokkal foglalkozó részlegének. És bár a fekete medvék általában félénkek, titokzatosak és félnek az emberektől, ha azonban

rendszeresen találnak élelmet a házak és emberi tevékenység menti területek közelében, akkor ezek az állatok könnyedén odaszoknak, de csak ritkán viselkednek agresszívan.

Amerikai fekete medve (Ursus americanus). Forrás:https://animaldiversity.org/accounts/Ursus_americanus/pictures/collections/contributors/phil_myers/ADW_mammals/Carnivora/Ursidae/bear2419/

Laura Majidian elmondta, hogy a múlt hétvégi parti volt az első alkalom, hogy egy medve érkezett a házukba, bár hasonló esetek már történtek a környékükön.