Rákbeteg kutyák kapnak páciensre szabott kezelést

Vágólapra másolva!
Daganatos megbetegedések kezelésére fejlesztett magyar immunterápiás módszerről és lehetséges állatgyógyászati alkalmazásáról írt alá fejlesztési együttműködési megállapodást az Állatorvostudományi Egyetem a Rákvakcina BVM Kft.-vel.
Vágólapra másolva!
Horváth László a Rákvakcina BVM Kft. képviselője, Prof. Dr. Sótonyi Péter az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Jobbágy Dénes a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója Forrás: Széchenyi-Alapok

Tökéletesítik a magyar immunterápiás módszert

Az Állatorvostudományi Egyetem szombaton az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az együttműködés a magyar állam által létrehozott Széchenyi Alapok portfóliócégével egy, a daganatos megbetegedések kezelésére fejlesztett magyar immunterápiás eljárás tökéletesítéséről és lehetséges állatgyógyászati alkalmazásáról szól.

Az együttműködés célja Hidvégi Máté biokémikus, a humánonkológia kiegészítő terápiájában alkalmazott Avemar feltalálója és Jankovics István virológus által kifejlesztett "Lisanext" eljárás tesztelése állatokon az Állatorvostudomány Egyetemen, az eljárás közös továbbfejlesztése.

Forrás: Széchenyi-Alapok

Autológ vakcinát fejlesztenek állatgyógyászati céllal

A projekt keretében daganatos kutyákon a páciensre szabott kezelések zajlanak majd. A vizsgálatok során a kutatók az eltávolított daganatokból tisztított antigént állítanak elő, amelyeket visszajuttatva az állatokba, majd immunsejtjeiket farmakológiailag aktiválva úgynevezett autológ vakcinát fejlesztenek – írták.

Jobbágy Dénes a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója, Prof. Dr. Sótonyi Péter az Állatorvostudományi Egyetem rektora, és Horváth László a Rákvakcina BVM Kft. képviselője Forrás:Széchenyi-Alapok

Az előzetes vizsgálatok egereken nagyon kedvező eredményekkel zajlottak,

a legtöbb állatban a tumorok teljesen visszafejlődtek - tették hozzá. A kutatási projekt során szerzett ismeretek elősegíthetik a daganatos betegségek biztonságos és a jelenleg alkalmazott eljárásoknál hatékonyabb kezelését, illetve hozzájárulhatnak a humánegészségügyi fejlesztésekhez is - áll a közleményben.

(Forrás: MTI)