Prérifarkas támadott meg fényes nappal egy kétéves kislányt

prérifarkas
Prérifarkas, a Griffith Parkban Los Angelesben
Vágólapra másolva!
Túlélte egy prérifarkas támadását egy kétéves kislány fényes nappal Los Angelesben. A biztonsági felvételeken jól látható, amint az állat átrángatja a gyereket a pázsiton és a járdán, mielőtt apja közbeléphetett volna. Az áldozat karcolásokat és zúzódásokat szenvedett, majd a sürgősségi osztályon kezelték, ahol megkapta a veszettség elleni védőoltást is.
Vágólapra másolva!

Egy prérifarkas megragadott és megsebesített egy kétéves kislányt Los Angeles-i otthona előtt egy nappali támadásban, mielőtt az apja elüldözhette volna az állatot.

A KTLA-TV által megszerzett otthoni biztonsági videón jól látható, ahogy az állat megragadja és átrángatja a kisgyermeket a pázsiton és a járdán,

másodpercekkel azután, hogy édesapja kivette az autóülésből, letette, majd visszafordult a járműhöz, hogy összeszedje a lánya játékait. A család ekkor nemrég érkezett haza az óvodából.

Ariel Eliyahuo a The Guardian online portálnak elmondta, hogy hallotta a lánya sikoltozását a terepjáró másik oldalán, de gyorsan rájött, hogy egy prérifarkasnak tűnő állat támadta meg. Ekkor kiabálni kezdett és rárontott a ragadozóra, amitől az elengedte a kislányt.

Prérifarkas, a Griffith Parkban Los Angelesben Forrás: David McNew/Getty Images

A prérifarkas ezután rövid időre megállt tőlük egy kis távolságra, majd elrohant.

A kislány karcolásokat és zúzódásokat szenvedett a pénteki támadás során, ami után a sürgősségi osztályon kezelték, ahol megkapta a veszettség elleni védőoltást is.

– mondta az anyja, Shira Eliyahuo a KTLA-nak. – Miután a prérifarkas vonszolta, így az arca is egy kicsit lehorzsolódott.

A prérifarkasok gyakran felbukkannak Los Angeles számos negyedében, bár nagyon ritka az emberek elleni támadás.