Idegen lényeket találtak az óceán mélyén, a tudósok sem tudják, mik lehetnek

Okeanos NOAA At the time of observation, scientists were uncertain whether this organism seen during Dive 08 of the third Voyage to the Ridge expedition was a soft coral, a sponge, or a tunicate.
At the time of observation, scientists were uncertain whether this organism seen during Dive 08 of the third Voyage to the Ridge expedition was a soft coral, a sponge, or a tunicate.
Vágólapra másolva!
Azonosítatlan lényeket találtak kutatók a Karib-tenger mélyén. Az organizmusok külsőre kék, gömbszerű, ragacsos masszára emlékeztetnek, videó is készült róluk. A szakértők egyelőre nem tudják megmondani, mik lehetnek.
Vágólapra másolva!

A lényeket a NOAA (Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal) távirányítású tengeralattjáróval találták meg 407 és 611 méter közötti mélységben az amerikai Virgin-szigetek közelében – írja a Live Science.

A felvételt elemző kutatók szerint a lények valószínűleg lágykorallok, vagy szivacsok, esetleg zsákállatok lehetnek.

Az élőlények beazonosítása nem lesz egyszerű feladat: a tudomány jelenlegi állása szerint mintegy 2000 lágykorallfaj, 8500 szivacsfaj és 3000 zsákállat-faj létezik. Ha a rendelkezésre álló adatok alapján nem sikerült meghatározni a lényeket, a kutatók mintát fognak venni belőlük.