A Közös Ügyünk Az Állatvédelem Alapítvány az az EFOTT fesztiválon hívja fel a felelős állattartásra a figyelmet

állatvédelem, Közös Ügyünk Az Állatvédelem Alapítvány
Vágólapra másolva!
A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány az ország legnagyobb hallgatói fesztiválján hívja fel a felelős állattartásra a figyelmet. „Állati nyaralás? Felelős állattartás nyáron" címmel kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül az EFOTT-on ismert emberek részvételével.
Vágólapra másolva!

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Ovádi Péterrel, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztossal együttműködésben

2023. július 13. és július 15 között játékos és interaktív felelős állattartási programmal készül az EFOTT fesztiválon.

A fesztiválozók 2023. július 14-én 13:00-14:00 között a VEB2023 KULTÚRTÉRben a nyárra, hőségre jellemző állatvédelmi kihívásokról szóló kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg Ovádi Péter kormánybiztos, Vetter Szilvia, az Alapítvány kuratóriumi elnöke, Gregor Bernadett érdemes művész, az Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Gecse Vivien, a TV2 hírigazgatója, az Alapítvány jószolgálati nagykövete részvételével, a műsorvezető Iszak Eszter lesz.

Forrás: Közös Ügyünk Az Állatvédelem Alapítvány

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány standján - Universum nappali rész, U49-es faház

- a fesztiválozók kipróbálhatják a 360 fokos „szelfipontot", ahol kreatív feliratok segítségével üzenhetnek egymásnak az állatvédelem témakörében. A jelenlévők kérdőív kitöltésével tesztelhetik tudásukat a felelős állattartásról, ehhez segítségül Állatvédelmi Kisokossal készülnek a szervezők. A programsorozatot tovább színesíti egy „szerencsekerék" is, mindemellett állati képi világot megjelenítő számfestő foglalkozással is várjuk az érdeklődőket.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: minden lehetőséget és alkalmat meg kell ragadnunk, ahol a felelős állattartás mellett tudunk kampányolni, hiszen az Alapítvány legfőbb feladata a megelőzés és az ismeretterjesztés. Az állattartás és az állatokkal való helyes bánásmód kérdéskörei egyre fontosabbak a fiatalok körében is. A fesztivál remek alkalom arra, hogy azokat a fiatalokat, egyetemistákat, főiskolásokat érjük el, akik az állatvédelem jövőjét meghatározzák majd, éppen ezért minden tudást, szakmai hátteret biztosítunk ahhoz, hogy megnyerjük őket az állatvédelem ügyének.

dr. Vetter Szilvia. "Jogalkotás szempontjából szerintem az a jó irány, ami elmozdul az emberközpontú szemlélettől és elkezd abba az irányba menni, hogy az állatokat élve születésüknél fogva, önmagukért kell védeni és értékelni. Ilyen lépés lehet például az állatvédelem beemelése az Alkotmányba, a jogi státusz finomhangolása, vagy a zoofília megfelelő szankcionálása. A legjobb jogszabály sem ér viszont semmit, ha a néplélek nem érett meg rá." Forrás: Szent István Egyetem, Médiaközpont

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte: fontos, hogy megmutassuk a fiataloknak az állatvédelem szépségét, azt, hogy ez egy igen szerethető terület, amely rabul ejti az embert. A huszonéves korosztály eleve nyitott a felelős állattartás iránt, és „ország legnagyobb hallgatói bulija", az EFOTT remek alkalom arra, hogy egy olyan eseményen nyújtsunk nekik hiteles információkat, amin önként vesznek részt, szórakoztatva tanítsunk. A kapott tudás emellett közvetlenül is állati életeket menthet – lesz szó arról, hová fordulhatunk állatkínzás esetén, vagy mit tehetünk, ha a tűző napon egy állatot fedezünk fel egy zárt autóban.

(Forrás:Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány)