Szétverték a kocsit az elefántok, miután az autó elütötte egyikük borját

elefánt, elefántcsorda, elefánt borjú
Az elefántok nagy és összetartó közösségben élnek, ahol megvédik egymást
Vágólapra másolva!
Egy malajziai elefántcsorda vasárnap este összetört egy autót, miután az elütötte az egyikük borjukat. A szakemberek szerint mindez az emberi szemmel nagyon is érthetőnek tűnő reakció jól mutatja, hogy ezek a rendkívül érzelmes állatok bármit megtesznek, hogy megvédjék a sajátjaikat.
Vágólapra másolva!

Betörték az autó ajtaját és ablakait

Félelmetes dolgot tett vasárnap este egy malajziai elefántcsorda: az állatok dühükben összetörtek egy autót, miután az elütötte az egyikük kicsinyét.

– vetette fel a nem túl jó hasonlatot Joyce Poole, az Elephant Voices nevű elefántkutató és -védő nonprofit szervezet társalapítója a Business Insidernek, amit a ScienceAlert online tudományos portál idéz. – Feltételezem, hogy mi és a családunk is dühbe gurulna, üvöltene vagy ordítana azt ezt elkövetővel.

Az elefántok nagy és összetartó közösségben élnek, ahol megvédik egymást Forrás: Picassa

A CNN hírportál a helyi hatóságokra hivatkozva azt jelentette, hogy három ember közlekedett egy kisautóval, amikor elütötték az elefántborjút a malajziai Gerikben vasárnap este.

Esős és ködös idő volt, és az autó épp egy kanyarban fordult be a főútvonalról, amikor elütötte a borjút, amely egy öt, másik elefántból álló csordával együtt igyekezett átsétálni az úton.

Amikor a borjú a földre esett, az elefántcsapat pillanatok töredéke alatt megtámadta az autót: betörte az oldalajtókat és az összes ablakot. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a három ember ekkor még a járműben tartózkodott-e, de a CNN szerint sérülésekről nem érkezett jelentés.
Az elefántborjú szerencsére fel tudott kelni, a csorda pedig elsietett a helyszínről.

Egyesült erővel fognak össze

A legújabb kutatások szerint az elefántok empátiával és érzelmekkel rendelkeznek, ami összetett szociális viselkedést és erősen individualista személyiségeket jelez.

– magyarázta Joyce Poole. – Az elefántok pedig igen szorosan összetartozó családokat alkotnak.

Hozzátette: a nőstény elefántok egész életükben együtt élnek, és a matriarchális elefántcsoport rendkívül hűséges, különösen a kicsinyeikhez.

Az elefántok empátiával és érzelmekkel rendelkeznek Forrás: https://www.newscientist.com/article/2369384-big-animals-move-more-slowly-than-small-ones-to-avoid-overheating/

Ha tehát úgy érzik, hogy a családjuk egyik tagja veszélybe került, akkor egyesült erővel fognak össze.

Ez jelenthet akár fenyegetést és hangos zajkeltést, de akár támadást is, mint a konkrét esetben a jármű szétverését.

Poole elmagyarázta, hogy amikor akár emberek vagy akár más állatok

fenyegetik a csorda valamelyik tagját, az elefántok egyfajta „koalíciónak" nevezett formációt alkotnak, és egységesen a társuk „segítségére sietnek", hogy megtámadják az agresszort.

Ebből következik, hogy ha egy borjú akár csak megnyikkan, akkor az egész csorda egységesen a védelmére kel.