Átadták a magyar tudomány kategóriában az idei Junior Prima Díjakat

MTA
A Magyar Tudományos Akadémia székháza
Vágólapra másolva!
Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében - tájékoztatta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hétfőn az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Rangos elismerés a tudomány fiatal művelői számára

A 17. alkalommal megítélt elismeréseket a díjazottak Erdei Annától, az MTA főtitkár-helyettesétől, Zátrok Ildikótól, az MFB vezérigazgató-helyettesétől és Sipos-Tompa Leventétől, az MFB elnök-vezérigazgatójától vették át hétfőn - áll a közleményben.

A Magyar Tudományos Akadémia székháza Forrás: MTI/Jászai Csaba

A Junior Prima Díj idei győztesei Abdai Judit (etológia), Biró Zsófia (jogtudományok, gazdaságtudományok), Boza István (közgazdaságtan), Csípő Tamás (orvostudomány), Kutus Bence (kémia), Mester Dávid (kémia), Polyák Helga (biológia), Prokop Susanne (orvostudomány), Szlancsik Attila (műszaki tudományok/anyagtudomány), Varga Tamás (fizika) - áll a közleményben.

2007 óta díjazzák a fiatal tudósokat

Mint felidézik, a Magyar Fejlesztési Bank és a Prima Primissima Alapítvány 2007-ben hívta életre a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriáját; az elismerést azok a fiatal tudósok kaphatják,

akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel,

oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez. A díjazottak kiválasztásáról az egyetemektől, kutatóintézetektől érkezett jelölések alapján szakmai zsűri döntött.
A bank közleményében hozzáteszi, hogy az MFB 2-2 millió forinttal támogatja a díjazottakat.