A légi közlekedési ipar szerint a zöldebb repülés költségesebb

repülőgép, légi közlekedés, fenntartható légi közlekedés
A Sustainable Aviation tervezi, hogy akár 5 új fenntartható légi közlekedési üzemanyag gyártó üzemet hoznak létre az Egyesült Királyság számára, amelyek fejlesztésébe befektet a kormány.
Vágólapra másolva!
Egy az Egyesült Királyság légi közlekedési iparát képviselő csoport azt mondja, hogy a légi utazás széntelentése valószínűleg felnyomja a jegyárakat és némelyeket megakadályoz abban, hogy repülőgéppel utazzon. - írja a BBC tudomány rovata.
Vágólapra másolva!

A Sustainable Aviation szerint az intézkedések, mint például a magasabb költségű fentartható repülőgép üzemanyag felé való elmozdulás elkerülhetetlenül csökkenteni fogja az utas keresletet. De azt találta, hogy az emberek mégis akarnak majd repülni a kissé magasabb árak ellenére. Az éves utasszám még várhatóan emelkedni fog közel 250 millióra 2050-re.

Sustainable Aviation társaságok szövetsége, ami magába foglalja a légitársaságokat mint például a British Airways, repülőtereket mint például a Heathrow és gyártókat mint az Airbus.

A szövetség azt mondta, hogy a fentartható légi közlekedés üzemanyaga kulcsfontosságú ahhoz, hogy az ipar a nettó zéró felé tartson és az Egyesült Királyság repülőgépei által használt üzemanyagnak 2050-re legalább 3/4-e ilyen legyen..

A fenntartható repülőgép üzemanyag fenntartható forrásokból származik, mint például mezőgazdasági hulladék és 70%-kal csökkenti a szénkibocsátást a hagyományos repülőgép üzemanyaghoz képest.

Azonban jelenleg sokszorosan drágább a gyártása, a csoport azt mondja a költségeket át kellene hárítani. Elérendő a nettó zérót, a szénkompenzációs tervek alkalmazásának a költsége fel fogja vinni a légitársaságok árait.

A Heathrow fenntarthatósági igazgatója, Matthew Gorman - a Sustainable Aviation elnöke - azt mondta, hogy ez a zöld díj némileg hatással lesz a jövőben légi utazást illető igényekre. De az ipar még jelentősen fejlődhet, mivel a legtöbb ember örül, hogy kicsit többet fizet az utazásért.

A Sustainable Aviation csoport amellett érvel, hogy a zöldebb utazás felé való elmozdulás nagy lehetőséget nyújt az Egyesült Királyságnak, amely a világon a harmadik legnagyobb légi közlekedési hálózattal rendelkezik.

Azt tervezik, hogy akár 5 új fenntartható légi közlekedési üzemanyag gyártó üzemet hoznak létre az Egyesült Királyság számára, amelyek fejlesztésébe befektet a kormány.

A Sustainable Aviation tervezi, hogy akár 5 új fenntartható légi közlekedési üzemanyag gyártó üzemet hoznak létre az Egyesült Királyság számára, amelyek fejlesztésébe befektet a kormány. Forrás:https://www.bbc.com/news/business-65295258

Azonban a csoport aggasztónak tartja, hogy a befektetőket el fogja csalni az Amerikai Egyesült Államok és Európa többi része a jelentős adó ösztönzőkkel, és kockázatos, hogy az Egyesült Királyság mellőzve lesz.

Válaszként, a csoport sürgette a kormányt, hogy vezessen be egy mechanizmust, ami csökkenti az árrést a fenntartható repülőgép üzemanyag és a hagyományos repülőgép üzemanyag közt.

Hétfőn, a miniszterek és a légi közlekedés vezetősége bemutatnak egy akciótervet a légi közlekedési ipar széntelenítésre a Farnborough Airport reptéren.

Mark Harper közlekedési miszter azt mondta, hogy ez a kormány a légi közlekedési ipar elkötelezett partnere, és segít gyorsítani az új technológiát és üzemanyagot, modernizálni működésüket és nemzetközileg azon dolgozik, hogy eltávolítsa a gátakat a haladás útjából.

(Forrás: BBC News: https://www.bbc.com/)