Kísérteties egybeesés, a Titanicon haltak meg a tengeralattjáró egyik utasának rokonai

Vágólapra másolva!
Vasárnap eltűnt egy Titan nevezetű tengeralattjáró, amely a híres Titanic roncsának megtekintésére induló turistákat vitt a fedélzetén. Korábban beszámoltunk róla, hogy 1 óra 45 percnyi merülés után elvesztette a kapcsolatát az őt kísérő OceanGate utazási iroda hajójával. Már csak órák vannak hátra, hogy kimentsék a fedélzeten lévő öt utast, akiknek 96 órányi oxigén áll rendelkezésére, ami mostanra jelentősen csökkent. Kiderült, hogy az egyik utas feleségét különös rokoni szálak fűzik az egykor elsüllyedt legendás óceánjáró áldozataihoz.
Vágólapra másolva!

Egy jelentés szerint Stockton Rush, az OceanGate vezérigazgatója is a búvárhajón van. A sors iróniája, hogy

a férfi felesége az 1912-ben elsüllyedt Titanic áldozatainak a leszármazottja.

A nő Wendy Rush Isador és Ida Straus közvetlen leszármazottja. Az előkelő pár 40 év házasság után is kitartott egymás mellett. A túlélők szerint a hölgy megtagadta, hogy mentőcsónakba szálljon és a férjével a hajón maradt. Több mint 1500 emberrel együtt süllyedtek el az ikonikus hajón, miután az egy jéghegynek ütközött.

Történetük bekerült James Cameron 1997-es Titanic című kitalált kasszasikerébe,

amelyben egy idős házaspárt jelenítenek meg, akik egy ágyban maradtak, miközben a szobájuk megtelt vízzel.

Isador és Ida Strausnak volt egy lánya, Minnie Strauss, akit 1905-ben feleségül vett Dr. Richard Weilt, és született egy fiuk,

Richard Weil Jr., aki a búvárhajón rekedt Stockton Rush felségének, Wendy Rushnak az apja.

Wendy és Stockton Rush 1986-ban házasodott össze, férje mellett dolgozik, aki az OceanGate kommunikációs vezérigazgatója - írja a Fox News.

A Titanic 3800 méterrel a felszín alatt fekszik az Atlanti-óceán fenekén és egy teljes merülés a roncshoz, beleértve a leereszkedést és a felemelkedést, nyolc órát vesz igénybe.

Hatalmas kutatási és mentési akció kezdődött a kanadai Newfoundland partjainál vasárnap délután, miután a tengeralattjáróval megszakadt a kapcsolat.

Az OceanGate Expeditions eltűnt tengeralattjárója, amely a Titanic roncsaihoz indult. Forrás: Facebook/OceanGate Expeditions/ C_LP_2018/Becky Schott

Szerda reggel után a délutáni órákban is ismétlődő zajokat hallottak a Titanic roncsainak környékéről, ezért van remény, hogy élve a felszínre hozzák a mélyben rekedt turistákat.

Az Egyesült Államok parti őrségének tisztviselői szerda este arról számoltak be, hogy a hajónak, amely csak 96 órás oxigénellátással volt felszerelve,

kevesebb mint 12 óra oxigénje maradt.

Két repülőgép, egy tengeralattjáró és szonárbóják vesznek részt a hajó felkutatásában, de nehezíti a műveletet, hogy a szárazföldtől távoli területen kell kutatni.