Elefántok, zebrák, antilopok estek orvvadászok áldozatául

állatvilág
Afrikai elefántbika (Loxodonta africana) kapitális agyarakkal. Az ilyen állatoknak nem jók az életesélyeik a gátlástalan orvvadászok miatt
Vágólapra másolva!
Legalább három elefánt, öt zebra, négy antilop és egy bivaly esett orvvadászok áldozatául Tanzánia keleti részén - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Edward Gowelének, a tengerparti Rufidzsi körzet egyik tisztségviselőjének elmondása szerint

az elefántokat augusztus közepe előtt lelőtték, a zebrák, az antilopok és a bivaly pedig orvvadászok csapdájába estek és elpusztultak a Nyerere Nemzeti Park közelében található Juhiwangumwa vadgazdálkodási területen.

A hatóságok a vadgazdálkodási terület legkülönbözőbb részein találtak rá a csapdákba esett és elpusztult állatokra.

Afrikai elefántbika (Loxodonta africana) kapitális agyarakkal. Az ilyen állatoknak nem jók az életesélyeik a gátlástalan orvvadászok miatt Forrás: Great Elephant Census


– mondta Gowele a Hszinhua hírügynökségnek.

A területi megbízott hozzátette, hogy az orvvadászok elleni fellépés során az egyik vadőr is megsérült. Elmondta, hogy a hatóságok hajtóvadászatot indítottak az orvvadászok után. Közölte azt is, hogy begyűjtötték az információkat a területen, és sikerült letartóztatniuk az egyik feltételezett orvvadászt, akit jelenleg a rendőrség kérdez ki.

(MTI/Hszinhua)