Egy tűt szúrt egy házaspár saját kislánya agyába, így akarták megölni

agy, tű
Reprezentatív fotó a fej és a koponya MRI agyvizsgálatáról
Vágólapra másolva!
Csak nemrég derült ki egy idős, az oroszországi Távol-Keleten élő  asszonyról, hogy nyolcvan éve él egy három centiméteres tűvel az agyában. Az orvosok egy CT-vizsgálat alkalmával tették a döbbenetes és váratlan felfedezést, ami igencsak meglepte őket.
Vágólapra másolva!

Az orvosok úgy vélik, hogy a ma már nyolcvan éves nő egy sikertelen gyermekgyilkossági kísérlet áldozata lehetett, amelyet a szülei követtek el ellene. A szakemberek a megdöbbentő vizsgálati eredmény után mégis

úgy döntöttek, hogy nem próbálják meg eltávolítani az asszony agyából a több évtized óta beágyazódott tűt,

mert attól tartanak, hogy ez csak rontana az idős asszony állapotán.

Reprezentatív fotó a fej és a koponya MRI agyvizsgálatáról Forrás: Getty Images

– közölte az oroszországi Szahalin régió helyi egészségügyi hivatala, amit a ScienceAlert online tudományos portál idéz. – A kutacs vagy latinul fonticulus gyorsan bezárult, elfedve a bűncselekmény bizonyítékait, és a baba általában meghalt.

A háború alatt az egész Szovjetunióban élelmiszerhiány uralkodott, és sokan éltek súlyos mélyszegénységben. Az asszony szülei így valószínűleg emiatt döntöttek úgy, hogy inkább végeznek a gyermekükkel. A nő így tehát talán már a megszületése óta együtt élhet a három centiméteres tűvel az agyában. A szakemberek szerint

ezt a fájdalmas és brutális módszert akkoriban igen gyakran alkalmazták a bűncselekmény nyomainak elrejtésére.

És bár a tű behatolt a bal fali (parietális) lebenyébe, mégsem érte el a kívánt hatást, mert a lány túlélte a szörnyű tettet. A páciens ráadásul csak igen ritkán panaszkodott olyan fejfájásra, amit a sérülés okozhatott.

Állapotát a kezelőorvos figyelemmel kíséri, de nem volt és nincs is veszélyben az élete.