Újabb delfintragédia: száznál is több delfin vetődött partra Ausztráliában

Partra vetődött delfinek
Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni a partra vetődött delfineket
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Természetvédelmi szakemberek, tengerkutatók és állatorvosok mintegy 140 partra vetődött gömbölyűfejű delfint próbálnak megmenteni, amelyek csütörtökön estek csapdába Nyugat-Ausztrália déli partvidékén a sekély vízben.
Vágólapra másolva!

A delfinek Nyugat-Ausztrália biodiverzitásért, természetvédelemért és turisztikai látványosságokért felelős kormányhivatalának tájékoztatása szerint a Geographe-öbölben vetődtek partra, Dunsborough közelében, az állam fővárosától, Perth-től 236 kilométerre délre.

Partra vetődött delfinek
Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni a partra vetődött delfineket
Fotó: Facebook

A közlemény szerint a mintegy 160 delfin négy csoportban, körülbelül 500 méteres körzetben esett csapdába a sekély vízben. Tapasztalt természetvédelmi szakemberek, tengerkutatók, állatorvosok és önkéntesek is dolgoznak a mentésükön, de 26 állat már elpusztult.

Tavaly júliusban több mint 50 partra vetődött gömbölyűfejű delfin pusztult el egy elhagyatott nyugat-ausztráliai tengerparton.

A gömbölyűfejű delfinek szoros társadalmi kapcsolatban élnek, így ha akár a csapat egyik tagja is bajba kerül, és a sekély vízben ragad, a többiek gyakran követik - ismertette a Nyugat-Ausztráliai Egyetem.