Karácsonyi és szilveszteri programok

Vágólapra másolva!
Közeledik az év vége, lassan karácsonyfadíszbe öltöznek a fák, romantikus karácsonyi dalokat játszanak a rádiók. Melegséget ontva csalogatnak minket az üzletek. Az évforduló is itt van mindjárt, törhetjük a fejünket, hol is töltsük a szilvesztert.
Vágólapra másolva!

(x)

Közeledik a szeretet ünnepe és vele együtt az ajándékozás időszaka. Végre együtt a család, senki nem rohan sehová, békesség és szeretet honol az otthonokban. A megfelelő ajándékot mindig nehéz megtalálni, de ha családtagjaik vagy kedvesük szívesen utazik, tökéletes ajándék lehet egy utazási utalvány, melyet beváltva akár már szilveszterkor is útra kelhetnek kedvesükkel egy romantikus párizsi hétvégére is. Hiszen ki ne örülne egy csodálatos utazásnak?

Rendkívül hangulatosak az adventi vásárok is pl. Grazban, Bécsben, Mariazellben vagy St. Wolfgangban, ahol a gyönyörű koncertek, harangjátékok, hatalmas adventi koszorúk és puncsárusító-helyek által igazi karácsonyi hangulatba kerülhetünk és jó ötleteket gyűjthetünk. Idén a Wörthersee-n úszó, 30.000 gyertyából álló adventi koszorú, valamint az adventi rendezvények egész sora különleges hangulatot varázsol Veldenbe is.

A magányos, egyedül élő embereknek sem kell otthon ülniük, helyette elutazhatnak karácsonyi körutakkal Ausztriába, Szlovéniába vagy épp a Felvidékre.
Ezeken az utakon főleg idős, egyedülálló emberek vesznek részt. Szokás, hogy az utasoknak előre felhívják a figyelmüket, hogy vigyenek magukkal egy kis ajándékot, figyelmességet, hogy karácsony estéjén kölcsönösen megajándékozhassák egymást. Ezeket este, a közös fenyőfadíszítés és pezsgős vacsora után adják át egymásnak, így mindenki azt érzi, hogy törődnek vele, és senki nem lesz magányos ezen a szép estén.

Míg a karácsony családi ünnep, addig a szilvesztert inkább barátainkkal, párunkkal töltjük. És hát szilveszter estéjén nem olyan jó otthon ülni, de hát hova is mehetnénk? A házibuli kecsegtetően hangzik, de ha el akarunk utazni, akkor is széles a lehetőségek tárháza. A belföldi nyaralások főként közelségük miatt vonzóak. A gyógyhelyek, wellness részleggel rendelkező szállodák és a hegyvidék a legnépszerűbb úti cél. De külföldre, a környező országokba is kedvező áron utazhatunk. Gondolta volna, hogy az Ausztriában, Szlovákiában vagy Szlovéniában eltöltött pár nap az évfordulón közel ugyanannyiba kerül, mint a belföldi utak? Ezekben az országokban összeköthetjük a szilveszteri utunkat síeléssel, száguldhatunk a havas lejtőkön a szilveszteri buli előtt, másnap pedig akár az egyre modernebb termálfürdőkben pihenhetjük ki az este fáradalmait. A legtöbb szállodában többfogásos szilveszteri vacsora, élőzene és sok-sok pezsgő vár bennünket. De az is fantasztikus élményt nyújt, ha egy másik ország fővárosában ér minket az éjfél. Gondoltak már arra, hogy meglepik Kedvesüket egy romantikus, szilveszteri úttal? Nézték már az Eiffel torony mellől a tűzijátékot? Sétáltak valaha a London utcáin szilveszteri hangulatban? Biztosan felejthetetlen élményt nyújtana!

De miért is fagyoskodik a hideg télben, amikor akár egzotikus környezetben is átléphet az új évbe, tengerparton ülve, koktélt iszogatva? Egészen különleges szilveszterre vágyik? Manapság már Tunéziában, Egyiptomban, Kenyában vagy éppen a Maldív szigeteken is ünnepelhetünk. Nehéz a választás, ugye? Mindenesetre vétek otthon maradni...

(x)