Vágólapra másolva!
Jogerőssé válik a Jordan Tours Kft. törlése az utazási hivatalok nyilvántartásából, miután a Fővárosi Bíróság pénteki ítéletével helybenhagyta a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal erről szóló, korábbi határozatát.
Vágólapra másolva!

A közigazgatási határozat megfelelt a jogszabályoknak, ugyanis az utazási iroda valóban megsértette a vagyoni biztosítékadás előírásait és megszegte az utasok kiutaztatására és hazautaztatására vonatkozó rendelkezéseket is - mondta Albert Zoltán bíró.

A közigazgatási határozat felülvizsgálata alatt a Jordan Tours tovább működhetett, ám az Fővárosi Bíróság ítéletének kézhezvételétől számítva a törlés jogerőssé válik.

Az ügy előzménye, hogy a Jordan Tours a Skyline nevű utazásközvetítő cég csődjét követően megtagadta a már kifizetett utazások lebonyolítását, ezért az Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) törölte az utazási irodát a nyilvántartásból. A már megkezdett utazásokat és a kifizetett utakat az MKEH a cég vagyonbiztosítékából fedezte.

A vagyonbiztosíték-adás kapcsán a Jordán Tours formai és tartalmi követelményeknek nem felelt meg - jegyezte meg a bíró. A biztosíték ugyanakkor rendelkezésre állt, így lehetett fedezni az utazások finanszírozását, illetve a befizetett utazások megtérítését.

Az utazásközvetítő és az utazási iroda közötti elszámolási vita a cégekre tartozik, az egy másik per tárgyát képezheti - tette hozzá Albert Zoltán.