Tovább terjeszkedik a Wizz Air Szófiából

Vágólapra másolva!
A Wizz Air diszkont légitársaság bejelentette, hogy 2008. júliusában érkező új gépét Szófia bázisára helyezi, így a bolgár fővárosból két Airbus A320 típusú repülőgépet üzemeltet majd.
Vágólapra másolva!

Váradi József vezérigazgató keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Wizz Air egyedüli diszkont légitársaságként belföldi járatokat üzemeltet majd Szófia és Várna között, továbbá 2008. július 12-től már Milánóba, Valenciába, Barcelonába és a törökországi Izmirbe is elindítja gépeit a bolgár fővárosból. Az új járatokkal a Wizz Air a bolgár piacon háromszorosára növeli kapacitását és 8 útvonalat kínál utasai számára.

A Szófia-Várna járat már a Wizz Air második belföldi járata. A cég alig két hete jelentette be, hogy egy másik belföldi piacán - Romániában - beindítja Bukarest- Kolozsvár járatát.

A légitársaság jelenlegi 35 százalékos piaci részesedésével a legnagyobb diszkont légitársaság Bulgáriában. A most bejelentett bővítéssel tovább erősíti majd vezető pozícióját Bulgáriában és a régióban.

A Wizz Air Airbus A320 típusú repülőgépekből álló flottája jelenleg 6 bázisról üzemel közel 100 útvonalon. A légitársaság Lengyelországból, Magyarországról, Bulgáriából, Horvátországból és Romániából kínál járatokat számos európai városba. 2006-ban a Wizz Air több, mint 3 millió utast szállított.