Az eBay-en adják a jegyeket az első A380-asra

Vágólapra másolva!
Az Airbus új óriásgépe, az A380-as első, Szingapúr és Sydney között közlekedő járatára az eBay aukciós portálon árulják majd a jegyeket - írja a Breakingtravelnews.com
Vágólapra másolva!

Az első szuperjumbót a Sinagpore Airlines állítja majd forgalomba, de a nagy érdeklődéssel várt eseményre akkora az érdeklődés, hogy a jegyeket nem lehet a hagyományos módon lefoglalni a járatra.

A légitársaság végül úgy döntött, hogy októberben az eBay aukciós portálon kezdi árusítani a jegyeket. A jegyekből befolyt összegeket jótékony célra fordítja a légitársaság, s az első járat felszállásához szükséges üzemanyagot az Exxon Mobil Aviation is ingyen adja.

Az aukció néhány héttel az első járat indulása előtt kezdődik, az érdeklődők a légitársaság honlapján jelentkezhetnek a licitre.

Az Airbus több hónapot késett az A380-as szállításával és a légitársaságok közül néhányan le is mondták a megrendeléseiket, akik pedig kitartottak, az Airbustól jelentős összegű kártérítésre számítotanak. A napokban mutatta be a Boeing az A380-as riválisának szánt B787-es Dreamlinert is, amelytől komoly megtakaírtásokat várnak a megrendelők.