Újdonságok, programok a svájci télben

Vágólapra másolva!
Siklóernyőzés, tradicionális falusi hangulat, luxus és jurta sátrak, 3000-es csúcsok és világ legészakibb teaültetvénye. Irány Svájc!
Vágólapra másolva!

Idén az érintés nélküli chipkártya Wallisban a világ legnagyobb, egyetlen síbérletével felfedezhető síterületét nyitja meg a téli üdülővendégek előtt. A többször is aktiválható síbérletet a vendégek kedvük szerint feltölthetik pontokkal, amik nemcsak az idei szezonban, hanem még két évig érvényesek. 1 pont 1 svájci frankba kerül, de 200 ponttól már különböző kedvezményeket vehetnek igénybe a kártyatulajdonosok. A kártyát minimum 100 ponttal kell feltölteni, amelyekből a síterületre való belépéskor automatikusan levonják a fél- vagy egész napos síbérlet pontos árát, de a megmaradó pontszámot folyamatosan figyelemmel követhetik a vendégek. A wallisi síbérlet valamennyi az akcióban részt vevő wallisi felvonótársaságnál megvásárolható, valamint a Martigny-ban található "Relais du St-Bernard" autópálya melletti pihenőnél.

Jungfrau régió: tandem siklóernyőzés, szánkózás, zorbázás

A Jungfrau régió télen is remek repülési lehetőségeket kínál, a környék legszebb hegy- és tóvidékeire. A siklóernyőzés különösen népszerű, mert utasként nincs szükség előismeretekre, egy rövid bevezető és néhány instrukció után máris repülhetünk.

Hogy milyen érzés lehet hógolyóként a völgy felé gurulni, csak azok tudják, akik már zorbáztak. A Jungfaru régióban erre is van lehetőség az idén. A zorb egy felfújható, átlátszó műanyagból készült labda, amely kb. 3 méter átmérőjű. A belsejében található egy másik, kisebb átmérőjű labda, amelyet kötelekkel rögzítettek a külsőhöz. A zorbonauta a belső labdában helyezkedik el, kedve szerint kapaszkodva vagy anélkül.

A szánkózás is újra divatba jött, és magával ragadt fiatalokat, időseket egyaránt. Ülve vagy fekve, nappal vagy este a helyi vezetők a Jungfrau régió legszebb sípályáira kalauzolják az üdülővendégeket. Sportosan az Eiger pályáján, romantikus légkörben Saxetenben szánkózhatunk Csoportoknak 6 főtől fondüvel is kombinálják ezt a vidám kikapcsolódást egy otthonos svájci étteremben.

Whitepod luxus és ökoüdülés

A Dents du Midi lábánál fekvő Les Cerniers felett található a maga nemében egyedülálló, és ökológiai szempontból tökéletesen felszerelt Whitepod-Hotel. Az 1400 méter magasan található szálloda egy főépületből és kilenc különböző sátorból áll, amelyek különleges szálláslehetőségeket kínálnak. Ebben a szállóban az áramhasználatot a minimumra csökkentették, a sátrakban fatüzelésű kályhával fűtenek, és a vendégek petróleumlámpával világítanak. Egy sátor egy éjszakára 325 svájci frankba (48.750 Ft) kerül, de ebbe beletartozik egy privát sípálya és a wellness részleg használata is.

Szintén nagyszerű kalandnak kínálkozik a Genfi-tó felett egy jurtában töltött éjszaka. Ehhez nem feltétlenül szükséges távoli országokba utazni, mert a Rochers-de-Naye hegycsúcsán, 2000 méteres magasságban hét mongol jurta várja a vendégeket.

A világ legészakabban fekvő teaültetvénye

Ascona felett található egy teaültetvény csaknem 1000 cserjével. Ez a világ legészakibb ponton fekvő teaültetvénye. Mindezt egyrészt a különleges mikroklíma, másrészt, pedig Peter Oppliger, a gyógynövények szakértője teszi lehetővé. A vendégek a japán minta alapján kialakított teaösvényen hagyhatják a hátuk mögött a hétköznapok gondjait és adhatják át magukat, a 3000 négyzetméteres ültetvény sugározta nyugalomnak.

Inferno verseny Mürrenben

A Mürrenben 1928 óta rendezett Inferno verseny a világ legnagyobb amatőr síversenye, amelyet legközelebb 2008. január 16. és 19. között rendeznek meg. 1800 síelő áll rajtvonalhoz és teszi próbára tudását a 15,8 km hosszú, változatos és csak bizonyos részein karbantartottsípályán.Az Inferno versenyt első alkalommal angol sírajongókszervezték 1928-ban, és a verseny ma a világ legnagyobb amatőr síversenyének számít. A cross-country karakterrel rendelkező versenyre a 3000 méter magas Schilthorn és a Lauterbrunnen-Grütschalp felvonó völgyállomása (800 m) között kerül sor.

Akik ezt a különleges lesiklópályát versenyen kívül is szeretnék felfedezni, természetesen egész télen megvan a lehetőségük, hogy kipróbálják tudásukat. A sípálya egyébként nemcsak meredek lejtőkből, hanem sík szakaszokból és emelkedőkből is áll. A jó síelőknek kb. 3/4 órára van szükségük a pálya leküzdésére. Az Inferno verseny győztesének viszont kevesebb, mint 15 percre.