Vágólapra másolva!
Néhány éve népszerű szolgáltatása volt a magyar utazási irodáknak, hogy hazai sztárokat pakoltak fel a görögországi charterrepülőkre, a vendégek pedig büszkén újságolhatták el, hogy ők bizony Pataki Attilával, vagy a TNT zenekarral utaztak együtt. Ennek egy némileg továbbgondolt változata, amikor valódi sztárok villáit vehetjük bérbe nyaralásunkhoz. Úszkáljon Mick Jagger medencéjében, vagy sörözzön Bruce Willis teraszán!
Vágólapra másolva!

A megrögzött rajongóknak már az is nagy élmény, ha Madonna kedvenc óceánra néző hotelszobában hajthatják álomra fejüket, képzeljük el, milyen lehet egy-két hétig vendégeskedni Mick Jagger hatszobás karibi villájában, a Stargrove-ban, Mustique szigetén. A kellően pénzes vendégek nemcsak az énekes hálószobáját használhatják, hanem autóit, konyháját is, sőt még a családi fényképalbumot is böngészhetik.

Természetesen nem egyszerű bejutni a Jagger-villába, a jelentkezőket maga a mester választja ki, s a pályázathoz önéletrajzot is kell mellékelni. Ha Jagger mindent rendben talál, már meg is kaphatjuk a kulcsokat.

A Rolling Stones énekese nem az egyetlen, aki kiadja nyaralóját, villáját idegeneknek. A top sztárok közül egyre többen használják ki ezt a plusz kereseti lehetőséget. Az árak borsosak. A Jagger-villát már heti 15 ezer dollártól kibérelhetjük, más házakért ugyanakkor éjszakánként kell ennyit fizetni. A sztárok legtöbbször egyszerű anyagi megfontolásból adják ki házaikat, hiszen így legalább nem nekik kell biztosítani a fenntartási költségeket, amíg nem tartózkodik otthon - mondta a Travel and Leisure magazinnak Richard Klug, a Beverly Hillsben működő Sotheby's International Realty ingatlancég vezetője.

Az ingatlanok bérbeadása azért is egyre népszerűbb főként a zenészek körében, mert az elmúlt öt évben drasztikusan megváltoztak a fizetési megoldások és a jogdíjak után járó pénzek. Ezek eredményeként sok énekes, zenész az addigi életvitelének visszafogására kényszerült, amibe az is beletartozik, hogy hasznosítani kell valahogy a fényűző tengerparti villákat.

Bár nem valószínű, hogy Bruce Willis az elszegényedés határára került, ő is bérbe adja a mostanában divatos Turks and Caicos szigeteken lévő fényűző nyaralóját, az egyszerűen csak Rezidencia névre hallgató villát. A hathektáros birtokon álló, óceánra néző épületegyüttes egy öthálószobás főépületből és két darab háromhálószobás villaépületből áll. Az épületek berendezése minimalista stílusú és a fehér szín dominál a belső terekben. A kertben természetesen hatalmas medence is van és a házhoz tartozik egy röplabdapálya is potom 20 807 dollárért egy éjszakára .

Halott sztárok házai is bérbe vehetők, ha van elég pénzünk. A kaliforniai Palm Springsben egy 40 hektáros birtokon áll Mery Griffin 14 hálószobás palotája. Az ide érkező vendégek még a sztár eredeti személyzetének tagjaival találkozhatnak, s kipróbálhatják Griffin vízibiciklijét is a házhoz tartozó privát tavon. A villához saját lovarda és lóversenypálya is tartozik, természetesen ezek is a vendégek rendelkezésére állnak. Mindezért 6 ezer dollárt kell fizetni éjszakánként.

Még ennél is többe kerül a Virgin birodalom feje, Sir Richard Branson villája, hol máshol, mint a Brit-Virgin szigetekhez tartozó Necker-szigeten, ami egyébként teljes egészében a milliárdos tulajdona. A ház egy domb tetején áll jkitűnő kilátással a Karib-tengerre és a homokos partokra. A Nagy Háznak keresztelt villa balinéz stílusban épült és nyolc hálószobával rendelkezik, mindegyikhez saját erkély tartozik. A szigeten hat további villa is van. A teljes szigetet 51 ezer dollárért lehet bérbe venni egy éjszakára és egyszerre 27 vendég tartózkodhat itt. A nyaralóvendégek kényelmét hatvanfős személyzet szolgálja ki, ez, s a teljes ellátás is benne van az árban.