Felavatta a róla elnevezett hajót II. Erzsébet

Vágólapra másolva!
II. Erzsébet brit királynő Southampton kikötőjében felavatta az új, róla elnevezett Queen Elisabeth nevű óceánjárót. Az óceánjáró kedden indul első útjára Portugáliába és a Kanári-szigetekre.
Vágólapra másolva!

Isten áldja a hajót és mindazokat, akik utaznak rajta - mondta a királynő, majd a szokásoknak megfelelően egy üveg pezsgőt tört szét a 92 ezer tonnás hajó orrán.

A hétfői névadó ceremóniát megelőzően Chris Wells kapitány megmutatta az uralkodónak a 294 méter hosszú hajó hídját. Queen Mary hajó 1934-es megáldása óta a brit uralkodóház tagjai hét királyi nevet viselő hajót avattak fel.

Forrás: AFP

A 2092 utas befogadására képes Queen Elisabeth a második legnagyobb hajó, amely a Cunard brit hajózási vállalat számára valaha készült. Ezen csak a Queen Mary 2 tesz túl.

A Queen Elisabeth a társaság információi szerint 416 millió euróba (113 milliárd forintba) került. A 16 szintes tengerjáró kedden indul első útjára Portugáliába és a Kanári-szigetekre. A kéthetes utazásra szóló jegyek áprilisi megjelenésük után szinte azonnal elkeltek.

Forrás: Northfoto

A belső terek art deco kidolgozása az óceánjárók 1930-as évekbeli fénykorába repíti vissza az utasokat, akiket egy 800 fő befogadására képes színház is szórakoztatja majd előadásaival.