Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hét kontinens hét csúcsa 16 évesen - videó

Vágólapra másolva!
Egy 16 éves brit fiú, George Atkinson lett a legfiatalabb hegymászó, aki megmászta a hét kontinens legmagasabb hegyét. A fiatalember utolsóként a világ legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet küzdötte le a múlt héten.
Vágólapra másolva!

Atkinson múlt csütörtökön ért fel az Everest csúcsára a tibeti oldalról. A sikeres csúcstámadással ő lett a legfiatalabb hegymászó, aki a hét kontinens legmagasabb csúcsát megmászta. Az Everest csúcsát három nappal 17. születésnapja előtt érte el, ezzel megelőzte a korábbi csúcstartót, az amerikai Johnny Collisont, aki már betöltötte 17. életévét, mire feljutott mind a hét csúcsra.

Az utolsó mászást a nepáli kormány nem erősítette meg ugyan hivatalosan - a Tibet felőli csúcstámadásokat nem regisztrálják -, de a brit hegymászószövetség hivatalosan is elismerte a sikeres rekordbállítást. Atkinson először Afrika legmagasabb csúcsára, a Kilimandzsáróra jutott fel még 2005-ben 11 éves korában.

A Mount Everest megmászói közül nem Atkinson a legfiatalabb: a csúcstartó az amerikai Jordam Romero, aki 13 éves korában jutott fel a világ legmagasabb csúcsára 2010-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről