Az ország legjobb termelői piaca

Vágólapra másolva!
Akár jó, akár rossz az idő a tónál, az északi parton nyaralók vasárnap, illetve most már péntek délután is feltétlenül tegyenek egy kitérőt a Káli-medencéhez tartozó Káptalantótiba, a tulajdonképpen illegálisan működő Liliomkert  termelői piac.  
Vágólapra másolva!

A termelői piac már harmadik éve működik és a környékbeli termelők árusítják itt terményeiket. Eleinte vasárnaponként volt csak nyitva, az idei évtől szerencsére már pénteken is vásárolhatunk itt.

Forrás: liliomkert.lapunk.hu

A piac tulajdonképpen illegális, ugyanis ahhoz, hogy egy köztér heti néhány órára piaccá alakuljon, nálunk megszámlálhatatlanul sok engedély szükséges, írja a piac honlapján a szervező, Harmathy Ildikó. Pedig a piacnak már nemcsak az országban, de külföldön is híre ment és egyre több turista érkezik ide, hogy kecske- és tehénsajtot, savanyúságot, levendulát, lekvárokat, csírákat, szörpöket és más, szigorúan bioterméket, vagy éppen kézműves árut vásároljon. A piacra már csak a környezet és a táj miatt is érdemes elautózni, biciklizni, de az igazi élményt a piacozás közösségi élménye jelenti.

Forrás: liliomkert.lapunk.hu

A Liliomkert-piacra Köveskál és Badacsonytomaj felől is eljuthatunk, a piac a Zánka felé kivezető úton található. A piac pénteken délután 5-től napnyugtáig, vasárnap pedig nagyjából délután 2-ig van nyitva, de a legtöbb árust délelőtt találjuk itt.