A német autóklub szerint Bulgária a legolcsóbb nyaralóhely

Vágólapra másolva!
A járulékos helyi költségeket is figyelembe véve az európai tengerparti célországok közül Bulgáriában a legolcsóbb a nyaralás - derül ki a német autóklub, az ADAC összehasonlító vizsgálatából.
Vágólapra másolva!

A tíz országot felölelő európai lista élén a költségeket tekintve Dánia áll, ahol mindent egybevetve közel 60 százalékkal drágább a nyaralás, mint Bulgáriában. Míg Bulgáriában egy négytagú család meghatározott, 34 árut és szolgáltatást tartalmazó nyári fogyasztói kosara 131 euróba kerül, addig Dániában ugyanez 206 euróba.

Dánia után a hollandiai tengerparti nyaralás a legköltségesebb, majd Franciaország következik, Olaszországot megelőzve. A legolcsóbb Bulgáriát Törökország, majd Spanyolország követi. Görögország a negyedik helyen áll, az ötödik a magyarok által legkedveltebb Horvátország. A legolcsóbb bolgár és az ötödik helyezett horvát fogyasztói kosár között 39 euró, vagyis 30 százalék a különbség. A vizsgálatban az egyes országokat legkedveltebb tengerparti üdülőhelyeik átlagárai alapján sorolták be.