Nyári programok a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

Vágólapra másolva!
Gyógynövény-ismereti túra, ismerkedés az orchideafajokkal, előadás és kenyérsütés is szerepel a Duna-Ipoly Nemzeti Park nyári programjai között.
Vágólapra másolva!

A Budai Tájvédelmi Körzet különleges erdei orchideafajaival, a védett természeti terület erdeinek nyári képével ismerkedhetnek meg a természetjárók július 30-án. A 12 kilométeres túra résztvevői Nagykovácsiban, a 63-as busz végállomásánál találkoznak 9 órakor.

A Szemlő-hegyi-barlang vetítőtermében Halász Ferenc tart előadást az Alcsúti Arborétumról Tündérkert a Váli-völgyben címmel augusztus 1-jén 17 órától. A magyar gurgolyát kutathatják fel és a fűrészlábú szöcske nyomába eredhetnek a résztvevők augusztus 13-án a Sas-hegy Természetvédelmi Terület szikláin és gyepein, a séták 10 és 13 órakor indulnak a Sas-hegyi Látogatóközpontból - közölte a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság.

Az Ócsai Tájház ad otthont augusztus 20-án az új kenyér ünnepének, ez alkalomból begyújtják a kemencét, és kenyeret süthetnek a látogatók, a gyerekek kis "vakarót", azaz cipócskát készíthetnek. Geológiai érdekességeket tanulmányozhatnak a vállalkozó kedvűek 27-én a Börzsöny egy ismeretlen szegletében, a honti parkolóból induló 4,5 kilométeres túra időtartama három óra.

Babulka Péter etnobotanikus a láprétek gyógynövényeiről tájékoztatja a közönséget augusztus 27-én. Mivel a csoportlétszám korlátozott, az Ócsai Tájház udvaráról induló 3,5 órás túrára előzetes bejelentkezés szükséges. További információkat a programokról a nemzeti park honlapján, a olvashatnak az érdeklődők.