A 21. század síszánkója

símelléklet, bob skis
Vágólapra másolva!
Újfajta téli sporteszközt fejlesztettek ki Nagy-Britanniában, amely ötvözi a bobszánkókat, a síléceket és a snowbordokat. A Bobskis nevű eszköz a gyártók szerint gyors, rugalmas, kifejezetten könnyű irányítani, remek ugratásokat lehet végrehajtani vele és nem utolsósorban elég könnyű ahhoz, hogy egy sításkában kényelmesen szállíthassuk.
Vágólapra másolva!

A Bobskis egy különleges anyagból, a polarpol-ból készül, amely egyrészt nagyon könnyű, másrészt kitűnően viselkedik extrém hideg hőmérsékleten is. A kialakításában is ötvözték a hagyományos téli sporteszközöket, a vezető élei a sílécek éleihez hasonlóak, az eszköz végeit pedig a snowboardokhoz hasonlóan kerekítették le.

A Bobskis igazi terepe a meredek, fekete pályák lehetnek, ezért a sebességet kedvelők hamar megbarátkoznak majd vele, ugyanakkor a lankásabb lejtőkön is élvezetes vele a siklás. Szintén előnyös tulajdonság, hogy szerényebb hóvastagságnál is remekül használható, nem kell félméteres friss hó hozzá - írja a skinews.com.

A Bobskis jelenleg két méretben kapható Nagy-Britanniában, a 1055mm x 240 mm-es 1,5 kilogrammot nyom és 45 fontba, azaz kb. 16 ezer forintba kerül, míg a nagyobb, 1,7 kilogrammos 1200mm x 240mm-es darabért 55 fontot, mintegy 20 ezer forintot kell fizetni.