Átadták a Maros-parti Kalandparkot

Vágólapra másolva!
Fél perc alatt átérhet Kiszomborról Makóra az, aki kipróbálja a pénteken átadott Maros-parti Kalandpark leglátványosabb attrakcióját, a gyors sodrású folyó fölött átívelő 160 méter hosszú drótkötélpályát.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A pálya két vége között négyméteres szintkülönbség van, így akár 20 kilométeres óránkénti sebességet is el lehet érni az út végére. A Maros fölötti túra nem igényel különösebb fizikai erőkifejtést, a park többi része viszont igen: a 29 elemes felnőtt-, a 18 elemes gyermekpálya és a mászófal próbára teszi az indulók ügyességét.

Buzás Péter makói polgármester a park átadóján elmondta, az év elején elkészült, Makovecz Imre tervezte fürdővel egy új iparág, a turizmus alapjait teremtették meg a városban. Ehhez kapcsolódnak azok a fejlesztések is, melyek a Maros-parton valósulnak meg mintegy félmilliárd forintból, európai uniós támogatással - tudatta a politikus.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Nagy Nándor, a parknak is helyet adó Maros-parti strandot üzemeltető Makói Kommunális Nonprofit Kft. igazgatója közölte, a 200 millió forintos beruházás során kialakították a kalandpályákat, felújították az öltözőket, tusolókat és a büfét. A strandra érkezőket ingyenes sportolási lehetőség várja: röplabdázhatnak, focizhatnak, lábtengózhatnak és asztaliteniszezhetnek. Arról, hogy a nyáron a folyóban fürödhetnek-e a vendégek, a vízminőség függvényében a tisztiorvosi szolgálat dönt majd - mondta a szakember.

A tervek szerint nyártól komolyabb kerékpáros- és vízitúrák kiinduló pontja is lesz Makó: az egyik 50 kilométeres teljesítménytúra célja a romániai Perjámos (Periam), ahonnan kenuval térhetnek vissza a Maroson lecsorogva a vendégek. A másik túraútvonal Szegedre vezet majd, ide kajakkal jutnak majd el a sportolni vágyó turisták - közölte Nagy Nándor.