Nem kell vízum a pandákhoz

pandatrágyával fűtött állatkert, Beauval állatkertje
Vágólapra másolva!
Szeptember elejétől negyedik városként már a közép-kínai Csengtuban sem kell vízumért folyamodniuk a három napnál kevesebb ideig ott tartózkodó turistáknak. A hely a pandarezervátumáról ismert.
Vágólapra másolva!

A kínai sajtójelentések szerint a Szecsuan tartománybeli Csengtu város vízummentességi kezdeményezésére a kínai kormány is rábólintott, így az szeptember első napjától érvénybe léphet. Ennek értelmében 45 ország - köztük Magyarország - átutazó turistái számra válik jelentősen könnyebbé a 14 milliós város meglátogatása, 72 órán belüli tartózkodáshoz ugyanis a jövőben nem szükséges vízumot kiváltaniuk. A könnyítés azokra vonatkozik, akik megérkezésükkor fel tudnak mutatni egy harmadik országba szóló érvényes repülőjegyet.

Csengtu már a negyedik város az országban, amely bevezeti a 72-órás vízummentességet. Tavaly Peking és Sanghaj élt a reformmal, a példát júliusban a dél-kínai Kuangcsou is átvette. A kezdeményezés célja elsősorban a turisták számának fellendítése.

A statisztikák szerint a városba tavaly egész év során 122 millió turista látogatott el, köztük ugyanakkor mindössze 1,6 milliót tettek ki a külföldiek. A turisták számának bővülése a szállodai szektort, a szolgáltatások iparágát is fellendítheti.