Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Megirigyelve az európai diszkont légitársaságok sikerét, hasonló cég indítását tervezi Oroszország nemzeti utasszállítója. Az Aeroflot leányvállalata nemzetközi útvonalakon is repül majd.
Vágólapra másolva!

Az orosz légi piac 40 százalékát uraló cég 2014-ben szeretné elindítani első fapados járatait Moszkva és Szentpétervár között, illetve más dél-oroszországi városokba. A Vedomosztyi értesülése szerint az Aeroflot új leányvállalata – amelynek nevét még nem fedték fel – külföldi desztinációkra is szállít majd utasokat, például Kijevbe, Jerevánba, Isztambulba és Barcelonába.

A fapados orosz cégnek kezdetben 40 Boeing 737-es géppel repül majd. Bázisa valószínűleg Moszkva Domogyedovo repülőterén lesz majd, szemben az Aeroflottal, amely a seremetyevói repteret használja.

Oroszország harmadik legnagyobb légitársasága, az UTair – amely idén májustól heti két járatot indított Szentpétervárról Budapestre – szintén tervezi, hogy fapados leánycéget hoz létre – írja a Yahoo Finance.

Oroszországban még a nagy távolságokat is szívesen teszik meg inkább vonattal az emberek, de egyre többeknek fontos az utazással eltöltött idő is – őket olcsó repjegyekkel át lehet csalni. Másrészt több európai diszkont légitársaság is megvetette a lábát az orosz piacon: az easyJet márciusban indította el London-Moszkva járatát, a Wizz Air pedig szeptembertől repül oda Budapestről. Az orosz légitársaságok lépése ezért logikus lépés, ám elemzők felhívják a figyelmet az európainál szigorúbb orosz szabályozásra, ami kockázatossá is tehet egy ilyen lépést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről