Lángolva zuhant a mélybe a luxori hőlégballon

egyiptom, luxor, hőlégballon, baleset, A hőlégballon kigyulladt, felrobbant, majd egy cukornádültetvényre zuhant, a balesetben 19 külföldi turista életét vesztette
Vágólapra másolva!
Hosszan füstölt, majd hirtelen zuhanni kezdett, végül pedig ki is gyulladt az a hőlégballon, amely kedden zuhant le Luxorban. A rajta tartózkodó turisták közül tizennyolcan meghaltak.
Vágólapra másolva!

Füstölt, majd lángcsóvává változva zuhant a földre az a hőlégballon, amely kedden szenvedett balesetet az egyiptomi Luxorban. A rajta tartózkodó 21-ből 18 ember életét vesztette, a balesetnek pedig egy magyar áldozata is van. Két brit turista és a légi jármű egyiptomi kormányosa élte túl a katasztrófát.

Az al-Dzsazíra hírtelevízió által nyilvánosságra hozott videón látszik, ahogy a hőlégballon hosszan füstöl, majd hirtelen kiszakad belőle a levegő, és zuhanni kezd, amely során ki is gyullad.

A 21 embert szállító hőlégballon a Nílus nyugati partja fölött, körülbelül 300 méteres magasságban volt, amikor kigyulladt, felrobbant, majd egy cukornádültetvényre zuhant.

A hajnali hőlégballonozás népszerű programnak számít Luxorban, sokan így látogatják meg a Királyok Völgyét. Ám a balesetek sem ritkák: 2009-ben például 6 turista sérült meg Luxorban, amikor a hőlégballonjuk nekiment egy mobiltelefon-átjátszó toronynak. Annak a balesetnek az is volt az oka, hogy túl sokan tartózkodtak a járművön.