Leszállna 400 euróért a repülőről?

easyjet, fapados légitársaság
Vágólapra másolva!
Az EasyJet pilótája ennyit ajánlott az utasoknak, végül négyen éltek a lehetőséggel.
Vágólapra másolva!

A brit légitársaság gépe Lodon Gatwickről indult volna kedden az olaszországi Bariba, a pilóta azonban megállapította, hogy a repülő túl nehéz a felszálláshoz - számol be a Daily Mail. Az utasokhoz fordult, és először fejenként 250 eurót és hotelszállást ajánlott fel azoknak, akik leszállnak, és a másnapi géppel utaznak el. Mivel nem volt jelentkező, 400 euróra emelte az ajánlatát.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Egy utas beszámolója szerint a pilóta azt is közölte, ha nem lesz önként jelentkező, akkor az utoljára felszállt négy utasnak kell elhagynia a gépet. Amikor végül négyen elfogadták az ajánlatot, és leszálltak, nagy üdvrivalgás tört ki a fedélzeten. Az alkudozás miatt a gép a lap jelentése szerint 50 percet állt a betonon.

Az EasyJet megerősítette a lapnak a történteket, mondván, ilyen eset előfordul, ha az utasok a vártnál több csomagot adnak fel, vagy váratlan időjárási helyzet áll elő. Ilyenkor az önként leszállókat az Európai Unió előírásainak megfelelően kárpótolják, ami az 1500 kilométernél hosszabb utak esetében 400 euró. "Sajnos a pilóta először helytelen információt adott, ezért korrigálta később az utasoknak kínált összeget. De nem volt alkudozás" - mondta a cég szóvivője.

A légi utasok kártérítésének szabályozásáról az Origo korábbi cikkét itt olvashatja.