Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ideiglenes konzulátus nyílik Szalonikiben

Vágólapra másolva!
Sok a magyar turista, és távol van a magyar nagykövetség. A Splitben működő külképviselet után ez a második magyar ideiglenes konzulátus.
Vágólapra másolva!

Ideiglenes konzulátus kezdi meg hétfőn működését a görögországi Szalonikiben, a képviselet a környéken nyaraló magyaroknak nyújt segítséget.

A horvátországi Splitben működő külképviselet után ez a második magyar ideiglenes konzulátus. Splitben már nyolc éve van ideiglenes konzulátus nyaranta, és az ott szerzett nagyon jó tapasztalatok alátámasztották, hogy azokon a helyeken, ahol sok magyar nyaral, fontos, hogy helyben is elérhető legyen a konzuli segítség - mondta Nagy Anna külügyi szóvivő.

Azért döntöttek úgy, hogy Szalonikiben nyitják meg a konzulátust, mert Észak-Görögország a magyarok egyik legkedveltebb úti célja, évente több százezer turista érkezik Magyarországról. A térség központja, az ország második legnagyobb városa ugyanakkor csaknem 500 kilométerre fekszik Athéntól, ahol a magyar nagykövetség működik, márpedig hasznos, ha a nyaralók szükség esetén a közelben is kaphatnak segítséget.

A szaloniki konzulátus két hónapon át, július 14. és szeptember 12. között érhető el. A konzulátust Torzsa István diplomata vezeti, akivel a 00 30 695 168 2975-ös telefonszámon lehet kapcsolatba lépni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről