Elindul a Quantum of the Seas

Quantum of the Seas tengerjáró
Vágólapra másolva!
Vasárnap már utasokat visz Angliából Amerikába a világ első okoshajója.
Vágólapra másolva!

A Quantum of the Seas vasárnap indul első útjára az angliai Southemptonból az amerikai New Jersey államban lévő Cape Liberty kikötőjébe. A 2014-15-ös szezont a Karib-tengeren tölti majd, tavasszal pedig Sanghajba teszi át a bázisát. Egy nyolcéjszakás karibi út átszámolva fejenként 346 ezer forinttól kezdődik.

Kattiontson a képre a galériáért! Forrás: Royal Caribbean

A tengerjáró ugyan csak a harmadik legnagyobb utasszállító a világon, ám a legfejlettebb technológiát alkalmazza, emiatt a világ első okoshajójának is nevezik. Többek között robotok szolgálják fel a koktélokat, az utasok a karszalagjukkal nyithatják a kabinjuk ajtaját, és gyors wifi lesz mindenhol. Az utasok egy telefonapplikációval szervezhetik szárazföldi kirándulásaikat, és foglalhatják le a helyet az étterembe vagy a fürdőbe a kezelésekre.

A hajón egy darura szerelt kilátó is van (Kattintson a képre a galériáért!) Forrás: Royal Caribbean Cruises Ltd.

A Quatum of the Seas a Royal Caribbean International társaság legújabb hajóosztályának első képviselője. A hajónak 16 olyan szintje lesz, amelyet az utasok használhatnak. Ezek közül nyolcon tengerre néző, balkonos kabinok lesznek. Összesen 2090 kabin lesz az óceánjárón, amelyekből 1571 balkonnal rendelkezik. A belső kabinok lakói virtuálisan élvezhetik az óceán látványát, hiszen egy 80 hüvelykes átmérőjű HD-képernyőn láthatják a hajó körüli élő képet.

A fogyatékos utasokra is gondoltak (Kattintson a képre a galériáért!) Forrás: Royal Caribbean Cruises Ltd.

A tengerjárón lesz természetesen külső és belső medence, egy csak felnőtteknek fenntartott szoláriumos medence, pezsgőfürdők, a gyerekeknek pedig vízi park. A szórakoztatásról színház, kaszinó és egy kétemeletes koncertterem gondoskodik, valamint egy 270 fokos panorámát biztosító, 540 vendéget befogadó lounge is helyet kapott.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: Royal Caribbean Cruises Ltd.

A fedélzeten lesz szörfszimulátor és mászófal, kosárlabda-, görkorcsolya- és dodzsempálya, trapéziskola, valamint a tengerjárók közül elsőként egy olyan függőleges szélcsatorna is, ahol az utasok kipróbálhatják a szabadesés élményét.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: Royal Caribbean Cruises Ltd.

Újítás lesz az a 7,1 tonnás üvegkapszula is, amelyben egyszerre 14 vendég emelkedhet fel a 41 éter hosszú daruval a hajó legtetején, így akár 91,5 méter magasból szemlélhetik 360 fokban a környező világot.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: Royal Caribbean Cruises Ltd.

A Royal Caribbean korábbi óceánjáróihoz képest ezen a hajóosztályon nem lesz egy fő étterem, a vendégek, nem ragaszkodhatnak egyetlen asztalhoz és pincérhez az egész út alatt. A dinamikus vacsora koncepciójának megfelelően az utasoknak minden estére előre kell foglalniuk helyet az általuk preferált étterembe. Ezekből 18 van, egy részükért külön kell fizetni.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: Royal Caribbean Cruises Ltd.