Tök részeg utasok a luxushajókon

Allure of the Seas, luxushajó, tengerjáró
Allure of the Seas
Vágólapra másolva!
Felük már reggel is bedob valamit, egyharmaduk pedig soha nem józanodik ki az út alatt.
Vágólapra másolva!

Aki járt már tengerjáró luxushajón, annak bizonyára feltűnt, hogy mennyi ittas utassal találkozik. Az ilyen utakra szakosodott brit Bon Voyage felmérése most számokkal támasztja alá mindezt. Közel 1400 olyan utast kérdezett meg, akik 24 és 75 év közötti életkorúak, és az elmúlt öt évben utaztak ilyen hajón.

A válaszadók fele bevallotta, hogy már reggel bedob valamilyen alkoholos italt, például koktélt (az egyik legnépszerűbb a buck's fizz, amely két rész narancsléből és egy rész pezsgőből áll), vagy likőrös kávét kér a reggelijéhez. Azok közül, akik fogyasztottak alkoholt, 31 százalék azt is felfedte, hogy az út során soha nem ürült ki az alkohol a szervezetéből (már amikor ébren volt).

A megkérdezett felnőttek 84 százaléka nyilatkozta azt, hogy a nyaralás alatt ivott szeszes italt, 68 százalékuk pedig az all inclusive opciót választotta útja foglalásakor. A felmérésből kiderül, hogy az utasok 9 százaléka nem is ivott mást az utazás alatt, csak olyan italt, amelyben alkohol is volt. A görbe esték általában hajnal fél 1-ig szoktak tartani a hajók bárjaiban.

Steph Curtin, a cég fejlesztési igazgatója a Daily Mailnek azzal magyarázta a felmérés eredményét, hogy az utasok nemcsak a szép tájak felfedezésért fizetnek be az ilyen hajóutakra, hanem azok jó alkalmak a lazításra és az ivásra is.