Európa legjobbjának választották Magyarország imázsfilmjét

Magyarország imázsfilm, Think Hungary
Vágólapra másolva!
Az ENSZ videóversenyén győzött a magyar alkotás.
Vágólapra másolva!

Tunézia, Ecuador, Makaó, Palesztina, a Maldív-szigetek és Kolumbia mellett Magyarország volt az egyik nyertes az ENSZ Turiszikai Világszervezete (UNWTO) első videóversenyén. A magyar alkotás az európai imázsfilmek között vitte el a pálmát.

A versenyre 51 tagállam küldte el videóját. A régiók versenyében a regionális bizottságok elnökei szavaztak, míg a Népek Választása Díjat 22 500 szavazat alapján osztották ki, amelyek a világ minden tájáról érkeztek. Utóbbi kategóriában Kolumbia nyert 5823 szavazattal.

A győztesek listája

Európa: Magyarország

Afrika: Tunézia

Amerika: Ecuador

Kelet-Ázsia és a Csendes-óceán: Makaó (Kína)

Közel-Kelet: Palesztina

Dél-Ázsia: Maldív-szigetek

Népek Választása Díj: Kolumbia

Leszámolni a régi beidegződésekkel

A 90 másodperces magyar imázsfilmet a Think Hungary – More than expected (Magyarország – több mint amit várt) szlogen jegyében a külföldi kommunikációra szánták, és 2013 novemberében mutatták be. A videóval az volt a Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy a valóságnál sokkal szürkébb vagy idejétmúlt (csikós-gulyásos-paprikás) prekoncepciókat meghaladva

négy kiemelt terület – Budapest, Balaton, az egészség- és a konferenciaturizmus – mentén adja vissza az ország hangulatát.

A Kostil Danila és Kostil Luka rendezte film egyébként tavaly októberben Ezüst Delfin-díjat nyert turizmus kategóriában a vállalati filmek díjazására specializálódott Cannes Corporate Media & TV Awards díjátadóján Franciaországban.

Szavazzon!

Önnek tetszik Magyarország imázsfilmje?