Így lehet olcsón világot látni

Vándorboy, Csonka Gábor, Etiópia, murszi törzs mursi
A fesztivál szervezője, Vándorboy Etiópiában a murszi törzsnél
Vágólapra másolva!
Az egyéni utazóknak ad ötleteket az újabb Járatlan Utakon Fesztivál.
Vágólapra másolva!

November végén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Járatlan Utakon Fesztivált, amely az egyéni utazóknak ad tippeket és hasznos ötleteket a világjáráshoz. A rendezvény összehozza Magyarország független utazóit, akik különleges helyekre jutottak el, vagy érdekes módon utaztak. Ők tartanak képes élménybeszámolókat, adnak ötleteket, tanácsokat és inspirációt az érdeklődőknek.

Kilépni a komfortzónából

A fesztivál Vándorboy kezdeményezése volt, aki 13 év alatt beutazta stoppal a világ 152 országát. 2014-ben hazajött, és szerette volna összehozni egy eseményen a hozzá hasonló világutazókat, hogy előadásaikkal bátorítsák a fiatalokat az utazásra. Az előadók példáikon keresztül bizonyítják, hogy

nem feltétlenül sok pénz kell az utazáshoz,

hanem természetes kíváncsiság, eltökéltség és a komfortzónánkból való kilépés.

A fesztivál szervezője, Vándorboy Etiópiában a murszi törzsnél Forrás: Origo

Ezt mutatja be 50 előadó négy teremben, két napon keresztül, inspirálva az érdeklődőket, akik kérdezhetnek is a tapasztalt világutazóktól. Idén kiemelt teret kap a fesztiválon a szigetek témaköre, és az afrikai blokk is erős lesz, de

a világ minden kontinenséről érdekes beszámolókat lehet hallgatni.

Lesznek tematikus előadások is, például nőként vagy gyerekkel utazni a nagyvilágban, fotós és videós tanácsok, szóba kerül az aktív, sportos utazás, a fenntarthatóság, a sharing economy és az önkéntesség is.

A fesztivált 2016. november 26-27-én rendezik meg Budapesten a Blaha Lujza térnél a Müsziben. További információkat itt talál, ez pedig a rendezvény Facebook-oldala.