Törökország
ÉLŐ
Grúzia

Így szállt le a világ leghosszabb járatát teljesítő gép

Qatar Airways
Vágólapra másolva!
Több mint 16 órát repült a 259 utas.
Vágólapra másolva!

A tervezettnél 7 perccel korábban, helyi idő szerint hétfő reggel 7:23-kor érkezett a katari Dohából az új-zélandi Aucklandbe a Qatar Airways első járata, amely ezzel elhódította a világ leghosszabb kereskedelmi járatának címét.

A Boeing 777-200LR típusú gép 16 órát és 19 percet töltött a levegőben

a társaság járatellenőrző oldala szerint, ez alatt 14 535 kilométeres távot tett meg. Az alábbi videót a Qatar Airways tette közzé a Facebook-oldalán a földet érésről, amelyhez gyönyörű hátteret festett a felkelő nap.

Az első járaton telt ház volt: 217-en utaztak a turista-, 42-en pedig a businessosztályon – írja a New Zealand Herald. Az út alatt összesen tíz időzónát szeltek át. A Qatar Airways meg is jegyezte, hogy a repülés alatt elég idejük volt megnézni a Gyűrűk ura-trilógia mindhárom részét, amelyet Új-Zélandon forgattak, és összesen 9 óra és 18 percig tart.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

További érdekességként a légitársaság azt is elárulta, hogy az utasokat négy pilóta és 15 légiutas-kísérő kísérte. Az út során 1100 forró, 2000 hideg italt, valamint 1036 ételt szolgáltak fel – tudósít a Telegraph.

Az eddigi leghosszabb – 14 200 kilométeres – légi járatot az Emirates légitársaság üzemelteti Dubaj és Auckland között 2016 márciusa óta. Ők tavaly októberig szintén Boeing 777-200LR típusú géppel repülték az útvonalat, noha az első járatra – amelynek leszállását itt nézheti meg – egy Airbus A380-ast állítottak be. Október után viszont áttértek az Airbus A380-asra, amely jelenleg a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe.

Szavazzon!

Ön bevállalt volna több mint 16 órát a repülőn?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről