Épülhet a libegő a Kékesre

Mátra, Kékestető, hó, havazás
Havas fák és a tévéadótorony Kékestetőn 2017. november 19-én.
Vágólapra másolva!
Elérhető közelségbe került, hogy megépüljön a libegő a Kékesre, miután az idén elkészül a térség turisztikai fejlesztési terve - számolt be az M1 aktuális csatorna kedd délutáni Híradójában.
Vágólapra másolva!

Horváth László (Fidesz) országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy az óév végén kormányzati döntés született arról, hogy kiemelt turisztika fejlesztési térséggé váljon a Mátra és a Bükk.

A kormánypárti politikus a csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy egy félévszázados álom valósulhat meg.

-nyilatkozta a M1-nek Horváth László.

A hirado.hu a képviselőre hivatkozva azt írta, hogy

a kormány a múlt év végén határozott arról, hogy az illetékes szervek a Kékestető turisztikai és sport célú fejlesztésére vonatkozó részletes terveket 2018 első felében terjesszék a kormány elé.

A portálon felidézték, hogy már több évtizede létező terv, hogy libegő épüljön a Kékesre. A cikk szerint a fejlesztéshez kapcsolódóan szeretnék csökkenteni a környezeti terhelést, hiszen a libegőnek köszönhetően csökkenne a járműforgalom, Mátraházán bővítenék a parkolási lehetőségeket.

Havas fák és a tévéadótorony Kékestetőn 2017. november 19-én. Forrás: MTI/Komka Péter

Kékestető környékén is jelentős megújulásra lehet majd számítani, hiszen új közösségi és egyéb szolgáltató terek jöhetnek létre, mint például játszótér, kardiópálya.

A népszerű tv-torony használaton kívüli üzemterületeinek is turisztikai funkciókat szánnak

- írta a hirado.hu.