Bár az idei ősz után a tél sem mutatta meg egyelőre az igazi arcát, aki szeretne biztosra menni, annak érdemes már most megvennie a repülőjegyét egy melegebb éghajlatú helyre. Szerencsére több olcsó ajánlat közül lehet válogatni.

Alig 15 éve még szinte luxusnak számított, ha valaki az itthoni tél hidegéből melegebb célpontra repült pihenni. A fapados-forradalom ezen kétszeresen is változtatott. Nemcsak általában mentek lejjebb a jegyárak, de a légitársaságok télen még a szokásosnál is olcsóbban kínálják szolgáltatásukat. Ilyenkor nem ritkák az oda-vissza 6 ezer forintos jegyárak sem a mediterrán célpontokra.

Ezért az árért persze nem vár minket kánikula. A legtöbb helyen „mindössze” 12-16 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála nappal, de legalább éjjel sem fagy. Az eső is belerondíthat a napsütésbe, télen viszont elkerülhetjük a tömeget, és a vele járó magasabb szállásárakat.

Mi mennyi?
Az alábbi összeállításban olyan helyeket válogattunk össze, amelyekre januárban már 6-13 ezer forintból is meg lehet úszni az oda-vissza utat közvetlen járattal. Azért januárban, mert a két ultrafapados cég árképzése általában másfél-két hónappal az indulás előtt kínálja a legalacsonyabb árakat (kivételek persze mindig akadnak). Ezek az árak hangsúlyozottan az alapárak (a Wizz Airnél pedig az évi 30 euróért megvásárolható WDC-tagsággal értendők). Aki a kis kézipoggyászánál több csomagot szeretne magával vinni, netán ülőhelyet akar magának választani, az plusz díjért teheti ezt meg. Az aktuális árak a kereslettől függően változhatnak.

Kattintson az alábbi képre, és nézzen meg tíz lehetséges célpontot!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/ Sergei25