Nézze meg a Wizz Air legújabb géptípusát!

2019.03.07. 14:58

Hamburgban átvette az első Airbus A321neo repülőgépét a Wizz Air, amely március 8-án, Budapest és Róma–Fiumicino között áll forgalomba.

A Pratt & Whitney GTF hajtóművekkel ellátott Airbus A321neo a ma elérhető legszélesebb egyfolyosós kabinnal rendelkező, 239 üléssel felszerelt repülőgép, és a legújabb technológiát képviseli a légi közlekedésben. A gép új generációs hajtóművei és a kabintér iparági referenciát jelentő újításai együttesen csaknem 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást biztosítanak. Az Airbus neo környezetvédelmi szempontból is a világ élvonalához tartozik: zajterhelése közel 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest, valamint nitrogén-oxid-kibocsátása is 50 százalékkal kisebb az elődeihez viszonyítva.

A Wizz Air első Airbus A321neo típusú gépeForrás: Wizz Air

A Wizz Air jelenleg 109 darab Airbus A321 és A320 repülőgépből álló flottát üzemeltet Európa-szerte. Ez az új repülőgép a magyar lajstromjel alatt jegyzett századik repülőgép. A vállalat a 256 darab Airbus neo repülőgépre leadott rendelésével a típuscsalád legnagyobb vásárlójává vált, miközben a neo modellek mellett további 5 darab A321ceo gépre is megrendelést adott.

A ma átvett repülőgép március 8-án, Budapest és Róma–Fiumicino között áll forgalomba. A következő hónapokban összesen hét Airbus A321neo érkezik a Wizz Air legnagyobb bázisára, Budapestre, ahonnan először London–Lutonba, Alicante-be, Barcelonába, Lisszabonba, Eindhovenbe, Madridba, Tel-Avivba, Frankfurtba, Malmöbe, illetve Berlinbe szállít majd utasokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK