Újranyitják az athéni Akropoliszt

2020.05.08. 09:31

Május 18-án újranyitják az athéni Akropoliszt és az összes görögországi régészeti műemléket, a múzeumok azonban csak június 15-től nyithatnak ki - jelentette be a görög kormány.

Az évente másfél millió látogatót vonzó Akropolisz, Görögország legfőbb idegenforgalmi látványossága az összes többi régészeti hellyel és múzeummal együtt március közepe óta zárva tart a koronavírus-világjárvány miatt. Az Akropolisz május 18-án újranyílik, csakúgy, mint a többi régészeti műemlék" - közölte Lina Mendoni kulturális miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a látogatók számára kötelező lesz a távolságtartás, és korlátozni fogják azt, hogy egyszerre mennyien mehetnek be.

Naplementében az athéni AkropoliszForrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Görögország hétfőn kezdett fokozatosan enyhíteni a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására március közepén elrendelt korlátozó intézkedéseken, elsőként a kisboltok és a fodrászok nyithattak meg. Az iskolákban is május 18-án indul újra a tanítás, majd június elsejétől fogadhatnak vendégeket a vendéglátóhelyek és a szabadtéri mozik. A 10,7 milliós Görögországban 2663 koronavírus-fertőzést regisztráltak, 147 beteg halt meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK