A legtöbb ember ebbe a fényűző városba költözne

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint a legtöbb ember, ha külföldre akarna költözni akkor Dubajt választaná. A városra sokan úgy tekintenek, mint egy vonzó és biztonságot nyújtó lakóhelyre. 
Vágólapra másolva!

A COVID-19 világjárvány tetőpontján, már 2020-ban is érződött, hogy a külföldre költözés egyre többeket foglalkoztat, főleg azokat, akik jelentős változást szeretnének az életükben, és akiknek a munkájukból kifolyólag nemcsak lehetőségük van, de szívesen is dolgoznának, telepednének le egy teljesen új országban.

Az elmúlt három évtizedben egyébként is folyamatosan nőtt a nemzetközi migráció.

A legfrissebb statisztikák szerint 2020-ban nagyjából 281 millió ember él a születési országától eltérő országban.

Ez a szám 128 millióval több, mint 1990-ben, azaz nagyjából a világ népességének 3,6%-a.(World Migration Report).

Forrás: visitdubai.com

A Remitly által végzett kutatás szerint a Google keresőben a világ 164 országában a „költözzön [városba]" kifejezésre szűrt eredmény alapján egy átfogó rangsor alakult ki az alapján, hogy az egyes országok mely városokat részesítik leginkább előnyben a többivel szemben.

A felmérés eredménye végül az lett, hogy elsöprő többséggel a napfényes Dubaj került az összesen 60 ország – pl. Kanada, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok – által kialakított kívánságlistára.

Az ultramodern építészetéről, a nyüzsgő éjszakai életéről, az egész éves napsütésről és a bőséges és minőségi munkalehetőségeiről is ismert Dubajra világszerte úgy tekintenek, mint egy vonzó és biztonságot nyújtó lakóhelyre, ahová érdemes elköltözni. Nem véletlen, hogy Dubaj lakossága a 2022-es évben már közel 100 000 fővel nőtt.

Forrás: visitdubai.com

A világ minden szegletéből élnek és dolgoznak itt, és Dubaj valóban egy ideális célpontnak tűnik akkor, ha valaki komolyan gondolkozik a külföldi munkavállaláson és költözésen.