Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját

emirates, vertikális farm, zöldség, fűszernövény
Az itt termesztett zöldségek és fűszernövényekből készül a repülőgép fedélzeti menüje.
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb beltéri vertikális farmján, naponta 3 tonna zöldséget állítanak elő, ráadásul még rengeteg vizet is megspórolnak a növénytermesztés során. Az itt termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.
Vágólapra másolva!

 Az Emirates vendéglátásra szakosodott leányvállalata felvásárolta a korábban a légitársaság és az amerikai Crop One közös tulajdonában lévő Bustanica farmot. 

A Dubaj déli részén található 330 ezer négyzetméteres területen évente több mint 1 millió kilogramm kiváló minőségű leveles zöldséget – többek között petrezselymet, kelkáposztát, spenótot és különféle salátákat -, fűszernövényt, mikrozöldséget, termesztenek.

A gigantikus méretű vertikális farm nem csupán a régió élelmiszerbiztonságának növeléséhez, de hatékony vízgazdálkodásához is hozzájárul, mivel a növénytermesztés során 95 százalékkal kevesebb vízre van szükség, mint a hagyományos mezőgazdasági termelés esetében.

Az Emirates Bustanica működését a csúcstechnológia – mint a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia -, valamint egy magasan képzett belső csapat irányítja, amelyet agrárszakértők, agrármérnökök, kertészek és növénytudósok alkotnak. 

emirates, vertikális farm, zöldség, fűszernövény
Az itt termesztett zöldségek és fűszernövényekből készül a repülőgép fedélzeti menüje. 
Fotó: FLOW PR 

A farmon egész évben folyik a gazdálkodás, naponta áltagosan 3 tonna zöldséget takarítanak be. 

Mivel nem használnak sem növényvédő szereket, sem gyomírtókat, a tápanyagokban gazdag termés olyan frissen és tisztán kerül a fogyasztókhoz, hogy közvetlenül a csomagolásból lehet fogyasztani. Az Emirates Bustanica fenntarthatósági elkötelezettségét bizonyítja, hogy az év elején Dubajban megrendezett ENSZ éghajlatváltozási konferencia hivatalos élelmiszer-beszállítója volt.

fűszernövény, emirates, repülőgép, repülés, növénytermesztés, fűszernövény, zöldség
Agrármérnökök, kertészek és növény tudósok dolgoznak a farmon.
Fotó: FLOW PR 

A vertikális farm friss terményeit az Emirates és más légitársaságok utasai a fedélzeten felszolgált ételekben már közel két éve kóstolhatják, az Egyesült Arab Emírségekbe látogatók pedig a szupermarketekben vásárolhatják meg a Bustanica zöldségeit.